StoryEditorOCM

ispod površineSplit ovog vikenda domaćin III. Hrvatskog ronilačkog kongresa, evo o čemu će se sve raspravljati

Piše M. I.
15. ožujka 2023. - 13:24

U splitskom hotelu Amphora ovog petka i subote održat će se III. Hrvatski ronilački kongres koji će okupiti ronilačku populaciju na jednom mjestu u cilju razmjene znanja i iskustva s relevantnim stručnjacima iz različitih područja i segmenata rada.

Kongres se provodi se u organizaciji Agencije Plava promocija, u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Ravnateljstvom civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, Turističkom zajednicom Splitsko-dalmatinske županije i Ronilačkim klubom HRVI Nemo-Adriatic.

Prema najavama organizatora, obrađivat će brojne aktualne teme izravno vezane uz segment ronjenja, praćenje trendova u ronjenju ne samo kao sportskoj aktivnosti nego u ronilačkom turizmu, ronjenju u službama spašavanja, ronjenju kao gospodarskoj aktivnosti, zaštita podmorja, zdravstveni aspekt ronjenja, unaprjeđenje poslovnih procesa u ronilačkom turizmu digitalnim alatima te digitalizacija, modernizacija ronilačke ponude i promocija na svim razinama.

- Ronjenje je jedan od boljih i unosnijih turističkog proizvoda te daje dodanu vrijednost ukupnoj turističkoj ponudi, a još uvijek nije u cijelosti iskorišteno, te će posjetitelji kongresa imati jedinstvenu priliku sudjelovati u raspravama i saznati najnovije informacije na zanimljivim aktualnim predavanjima i sudjelovati u raspravama - kažu u najavi.

Važan segment kongresa je područje zaštite podmorja i ekologije kao preduvjeta za razvoj ronilačkog turizma u Hrvatskoj, a izuzetno je važno podizanje razine svijesti o važnosti očuvanja mora, okoliša i prirode te će ronioci i posjetitelji kongresa sudjelovati treći dan, 19. ožujka 2023. u ekološkoj akciji čišćenja podmorja Eko patrola/Dalmacija. Ronioci će čistiti podmorje na tri lokacije; Split, Solin i mjesto Povlja na Braču.

U atriju hotela bit će postavljen izložbeni dio gdje će brojni izlagači iz ronilačke industrije prezentirati najsuvremeniju ronilačku opremu te prikazati najnovija dostignuća, proizvode i usluge, a ujedno se nastoji podići interes dionika turističkog sektora za područje ronilačkog turizma.

25. travanj 2024 09:54