StoryEditorOCM

pojačanjeSplitski brodar Jadroplov kupuje još jedan brod za prijevoz ukapljenog naftnog plina

Piše M.I.
1. prosinca 2022. - 13:00

Splitski brodar Jadroplov sklopio je ugovor sa švicarskom tvrtkom Global One Energy o kupnji još jednog broda za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG), po cijeni od 23,5 milijuna dolara, izvijestili su iz kompanije, prenosi Pomorac.hr.

Novi Jadroplovov brod gradi se u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding, a trebao bi biti završen i isporučen do kraja veljače 2023. godine, navodi se u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Temeljem procjene nevisnog certificiranog procjenitelja VesselsValue od 15. studenog, vrijednost broda iznosi 27,6 milijuna dolara. Dogovorena kupoprodajna cijena iznosi 23,5 milijuna dolara, s uključenim svim dodatnim troškovima, navode iz kompanije.

Istovremeno, Jadroplov je dogovorio i dugoročni najam tog broda na razdoblje 2+2+1 godinu s jednom od najvećih svjetskih naftnih kompanija.

Podsjetimo, Jadroplov je 24. listopada 2022. u japanskom brodogradilištu Sasaki Shipbuilding preuzeo novi brod, tanker za prijevoz ukapljenog naftnog plina (LPG) pod imenom "Marko Marulić". Time je floti splitskog brodara od pet brodova, uglavnom za prijevoz rasutih tereta, ukupne nosivosti 242.727 dwt, pridodan još jedan brod, prvi za prijevoz ukapljenog plina.

05. veljača 2023 12:20