StoryEditor

snimljeno kod jabukeSplitski znanstvenici: Ostali smo zatečeni blistavom izvedbom sinkroniziranog plivanja velike plove. Pratitelji na Facebooku: A da nisu lokarde?

Piše OM
10. kolovoza 2022. - 15:54

Tokom nedavnih istraživanja na području otoka Jabuke, ostali smo zatečeni blistavom izvedbom sinkroniziranog plivanja velike plove skuša. Neke interesantne momente uspjeli smo zabilježiti kamerom te se nadamo se da će vam ovi kadrovi dočarati barem djelić atmosfere - objavio je splitski Institut za oceanografiju i ribarstvo na svojoj Facebook stranici.

No u komentarima ispod videa iznesena je dvojba radi li se možda o lokardama, a ne o skušama.

- Po oku bi se reklo lokarda, skuši je osjetno manje u odnosu na cijelu glavu. Po šarama je jako teško skužit dok je u moru. A i po akvatoriju, jata skuše su dosta rijetka ovdje - napisao je jedan pratitelj.

- Analizirao sam fotografije i po karakterističnim šarama odnosno nedostatku istih zaključio da se radi o skuši, ali svakako ostavljam mogućnost pogreške... - tvrdi drugi.

- Iako na snimkama nisu vidljive trbušne šare karakteristične za lokardu, ostavljamo mogućnost pogreške - pomirljivo je zaključio administrator Facebook stranice IZOR-a.

 

21. rujan 2022 19:36