StoryEditorOCM

ploveći grad na lngStorylines i Brodosplit potpisali ugovor, pogledajte brod vrijedan čak 1,5 milijardi dolara. Debeljak: Imamo osiguranu budućnost sljedećih 5 godina

19. kolovoza 2022. - 12:07

Storylines residential ships i splitski Brodosplit potpisali su ugovor o gradnji prvog svjetskog ekološki održivog rezidencijalnog broda, vrijednog 1,5 milijardi američkih dolara, priopćeno je iz te kompanije iz Miamija.

Brod će biti duljine 232,5 metara i imat će 547 privatnih rezidencija. Zvat će se MV Narrative te će biti prvi stambeni brod na pogon ukapljenog prirodnog plina (LNG), navodi se u priopćenju.

Rok isporuke broda je 2025. godina. Taj brod razlikuje od broda za krstarenje po tome što je namjenski izgrađen za stanovanje na moru. Zamišljeno je da, između ostalog, ima poštu, školu, knjižnicu, bolnicu, banku, bazene, uredski prostori i 20 restorana i barova. 

image

Brod NARRATIVE

Storylines

"Brod je ugovoren i u suradnji s vlasnikom rade se sve nužne tehničko komercijalne aktivnosti kako bi gradnja krenula u najkraćem realno mogućem roku. Brodosplit ima potencijala i nove ugovore, osiguranu budućnost sljedećih 5 godina. Vjerujemo da ćemo uspješno okončati predstečajni postupak i nastaviti s brodograđevnom djelatnošću u Splitu", izjavio je za Hinu u četvrtak predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak.

image

Brod NARRATIVE

Storylines

Vlasnik tog najvećeg hrvatskog škvera​,​ koji se nalazi na 560 tisuća četvornih metara​,​ je DIV​ grupa, u vlasništvu Debeljaka​.

Od svibnja ove godine su u predstečaju​ u kojem vjerovnici potražuju 5,5 milijardi kuna​. Svojevremeno su imali 1548 zaposlenih.

Početkom sprnja proizvodnja u Brodosplitu privremeno je obustavljena, a radnici su do sada dobili ukupno tri minimalca za veljaču, ožujak i travanj i od 1. srpnja poslani su na čekanje do 1. rujna.

image

Brod NARRATIVE

Storylines
image

Brod NARRATIVE

Storylines
image

Brod NARRATIVE

Storylines
31. svibanj 2023 21:48