StoryEditorOCM

sjećanjeSupetarski Arbun odaje počast svojoj velikanki: od ove godine održavat će se "Teta Jerkin lignjolov"

Piše M.Ilić
15. studenog 2022. - 10:06

Lijepu uspomenu sačuvat će KŠR Arbun iz Supetra čija je skupština odlučila da od ove godine njihov tradicionalni klupski lignjolov nosi ime Arbunove velikanke - Jerke Papić. Prvi "teta Jerkin lignjolov" održat će se u subotu 26. studenog 2022. godine.

Jerka Papić, rođena je 26.rujna 1938.godine u Supetru na otoku Braču gdje je i provela većinu svojeg života.

Neizbrisiv trag ostavila je u klubu Arbun gdje je svojim zalaganjem i aktivnošću odgojila generacije supetarskih (i Arbunovih) ribolovaca koji danas osvajaju svjetske i nacionalne medalje u raznim disciplinama športskog ribolova na moru.

- S pravom je u supetarskom Arbunu smatraju velikankom svojeg kluba jer bez nje i njezinog entuzijazma danas ne bi bili gdje jesu, osvajali medalje i bili domaćinima raznih ribolovnih natjecanja.

Jerka Papić posebno se istaknula tijekom onih najtežih klupskih vremena, tijekom i nakon Domovinskog rata kada je okupljala djecu, vodila ih na more, učila raznim vještinama, sportskom i fer natjecanju, tražila i nalazila financijske potpore od javnih vlasti i gospodarstvenika te tako održala klub živim i uspješnim - napisao je Ivan Cvitanić.

Teta Jerka umrla je 28. studenog 2020.godine, a čuveno Arbunovo natjecanje nosit će njezino ime čime se rukovodstvo i članovi kluba žele svojoj velikanki trajno odužiti za sve što je učinila za supetarski "Arbun" kojeg, bez nje, njezine osobnosti i angažmana, možda ne bi ni bilo danas.

25. travanj 2024 22:33