StoryEditorOCM

australijaSurfer umro nakon napada morskog psa: ‘Unatoč naporima pripadnika hitne službe i očevicima, čovjek nije mogao biti spašen‘

18. svibnja 2021. - 07:46

U najvjerojatnije napadu morskoga psa, koji se dogodio u utorak ujutro na plaži u australskoj istočnoj državi Novom Južnom Wallesu, život je izgubio jedan surfer, objavile su državna policija i spasilačke službe.  

Policija navodi da su hitne službe bile pozvane na plažu Tuncurry, nekih 300 kilometara sjeverno od Sydneya, oko 11,20 ujutro te su "pronašle čovjeka koji je pretrpio kritične ozljede gornjeg desnog bedra nakon što je bio napadnut tijekom surfanja".

Čovjek, za kojega se procjenjuje da je star oko 50 godina, bio je izvučen iz vode, a dužnosnici lokalne policije poduzeli su mjere oživljavanja, no uza sve to, čovjek je na licu mjesta umro, objavila je u priopćenju policija.

Policija je navela da su potom zatvorene plaža Tuncurry, poznata i kao Plaža devet milja, i Glavna plaža Foster.

Također se navodi da će policija zajedno s odgovarajućim odjelom poduzeti radnje na utvrđivanju životinjske vrste koja je počinila ovaj napad.

"Unatoč svim mogućim naporima pripadnika hitne službe i očevicima koji su se zatekli na mjestu događaja, čovjek nije mogao biti spašen", navela je hitna služba Novog Južnog Wallesa oko sat vremena nakon događaja, navodeći da su njeni pripadnici bili pozvani na plažu odgovarajući na izvješća o napadu morskoga psa.  

Kobni napadi morskih pasa u australskim vodama povećali su se osmerostruko 2020. godine, što je tu godinu učinilo najsmrtonosnijom, zabilježenom od 1934. godine.

Prošle je godine bilo osam smrtonosnih napada morskoga psa, navodi se u služenom registru zemlje koji prati te podatke.

Tijekom nekih pedeset godina prosječno se događao jedan smrtonosni napad morskoga psa godišnje, a 2019. se nije dogodio nijedan takav napad.

22. rujan 2023 20:58