StoryEditorOCM

mali stonSvečano porinuto plovilo za zaštitu okoliša, izradila ga je tvrtka obitelji Šagarjelo s Brgata

Piše DV
16. rujna 2022. - 10:28

U okviru projekta Komunalnog društva Ston na rivi u Malom Stonu upriličena je svečanost porinuća višenamjenskog plovila za zaštitu okoliša.

Riječ je o plovilu domaćeg proizvođača, tvrtke Aeda inc. obitelji Šagarjelo s Brgata, sa specijaliziranom opremom za provedbu eko akcija, intervencije u slučaju iznenadnih onečišćenja, monitoring mora i priobalja Malostonskog zaljeva.

Na svečanosti su bili pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Dubrovačko neretvanske županije Miho Baće, načelnik Općine Ston Vedran Antunica, voditelj FLAG-a Južni Jadran Mato Oberan, direktorica Komunalnog društva Ston i voditeljica projekta Ana-Marija Romić te predstavnici školjkara, ribara, javnog i turističkog sektora.

Projekt vrijedan 627.593,75 kuna, u cijelosti je financiran EU sredstvima. Malostonski zaljev zaštićeno je područje u okviru ekološke mreže Natura 2000 u kategoriji posebnog rezervata u moru.

Očuvani prirodni resursi morskog okoliša predstavljaju značajne potencijale za razvoj ribarstva i akvakulture, no istodobno su izloženi pritiscima i različitim onečišćenjima.

16. travanj 2024 21:39