StoryEditorOCM

đir po ribarniciPetak na splitskoj Peškariji je priča nad pričama: ‘Svega blaga ima, migavice, koče, parangala, obora, svega!‘

Piše Milena Budimir
26. veljače 2021. - 12:11

Petak na Peškariji je priča nad pričama. Oduvik bila, ovoga petka je priča tužnija, jer nam nema više barba Zlatka Ivulića, da nan ka iz rukava reče - šta kupit, šta gledat, a od čega glavu okrenit, odmah.

- Čega ima - pitamo zato Sinišu Beroša, pokretača FB stranice Splitska peškarija, sad smo ga već i prozvali urarovim nasljednikom.

- Gužve najviše - odmah će Siniša.

Pa doznajemo kako je korona ubila i druženje i fešte, pa više ugostitelji za svoje restorane ne nabavljaju sipu, šta oće reć - kako je ima za običan svit.

- Od početka ožujka bit će je još i više, nije ni skupa, oko sto kuna je kilo, možda 120 na neko misto - kaže nam ribar.

- Svega blaga, ima migavice, koče, parangala, obora, svega - veli.

I stvarno, mol od 80 kuna, kokot, šampjer, sve s parangala, tabinje ima od 30 do 60 kuna, baš kao i kozica, trlja, girica (od 20 do 30 kuna) na kašete, a nađe se i srdela usprkos punome misecu. Škampe, ovisno o veličini, ima od 80 kuna po kilogramu, pa sve do 250, a grdobinu možete birat, danas je najveća pizala 15 kila.

25. travanj 2024 14:50