StoryEditorOCM

TOPLINSKI VALTemperature mora na Jadranu ruše rekorde: na Mljetu jutros izmjereno čak 29.3 stupnja Celzijusa!

Piše OM
12. srpnja 2024. - 09:57

U Hrvatskoj je vrhunac toplinskog vala. Srpanj koji je donio jedan od najdugotrajnijih toplinskih valova ikada zabilježenih u Hrvatskoj, po svemu sudeći, bit će jedan od najtoplijih otkako je mjerenja. Hrvatska se već drugi tjedan nalazi u crvenom, upozoravaju iz DHMZ-a, upravo danas doživljavamo kulminaciju ovog posljednjeg toplinskog vala, javlja temperatura-mora.hr.

Oni koji imaju sreće, osvježenje mogu potražiti u moru. Ali, da ne bude sve tako idealno, ove vrućine zagrijale su more do razine da će i u njemu teško biti pronaći osvježenje kakvo trebamo. Temperatura mora u Hrvatskoj trenutačno je veoma visoka, upozoravaju stručnjaci s portala temperatura-mora.hr, a ako se ove vrućine nastave s minimalnim brojem oborina i nedostatkom vjetra, jako brzo ćemo pričati i o novim rekordima temperatura mora u Hrvatskoj.

image

Temperature mora na Jadranu

Temperatura-mora.hr.

Trenutačno najveću temperaturu mora bilježi Mljet gdje je danas u 8 sati ujutro izmjereno 29.3 stupnja u Malom jezeru dok je temperatura Velikog jezera za stupanj niža. Sljedeći na ovoj listi nalaze se Pula i Malinska na otoku Krku gdje temperatura mora prelazi 28 stupnjeva Celzijusa. Visoke temperature mora mogu se pronaći i u Splitu, u gradu Krku, u gradu Rabu, Dubrovniku i Crikvenici gdje temperature mora prelaze 27 stupnjeva Celzijusa.

Po svemu sudeći, pred nama je dugo i toplo ljeto s temperaturama mora mora ako ne rekordnim onda barem veoma blizu rekordnih, piše temperatura-mora.hr.

06. rujan 2024 15:08