StoryEditorOCM

šaljite prijedlogeTraži se ime za novi brod JU Park prirode Lastovsko otočje, izgradnja je u posljednjoj fazi

Piše M.I.
7. veljače 2023. - 15:07

Javna ustanova Park prirode Lastovsko otočje nabavlja novi brod koji će služiti za monitoring, a preko svoje Facebook stranice uputili su poziv svima da nadjenu ime brodu.

- JU provodi nabavu višenamjenskog plovila za provedbu aktivnosti koje direktno utječu na zaštitu, očuvanje i održivo korištenje najvažnijeg razvojnog resursa ribarstvenog područja - ribljeg fonda. U tijeku je posljednja faza izgradnje višenamjenskog plovila - napisali su.

image

Novi brod

Foto: Marija Bačko

Sredstva za financiranje ovog projekta odobrena su na natječaju u okviru u Mjere 1.1. jačanje zaštite prirodnih resursa kao preduvjeta održivog razvoja iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu 2014. – 2020. FLAG-a Južni Jadran.

Plovilo (radni brod) će služiti za provedbu istraživanja i praćenja stanja (monitoring) značajnih, zaštićenih i ugroženih morskih vrsta i staništa, provođenje pravovremene i učinkovite intervencija uklanjanja i sprječavanja onečišćenja mora, uklanjanje glomaznog otpada iz podmorja, monitoring otpada i mikroplastike, edukaciju djece osnovnoškolske dobi s Lastova, ali i prezentaciju rezultata istraživanja i monitoringa.

16. travanj 2024 21:48