StoryEditor

BOURBON RHODETrojica preživjelih mornara s broda kapetana Dina Miškića, nakon ponude mizerne odštete, tužili kompaniju i sudski dobili zadovoljštinu

Piše PSD
31. kolovoza 2021. - 17:17
Brod Bourbon Rhode zbog lošega stanja i brojnih problema nije uopće smio napustiti suhi dok u Las Palmasu na KanarimaArhiv/Slobodna Dalmacija

Mornar iz Odese, Ukrajinac Sergej Nikolov jedan je od tri člana posade koji su preživjeli havariju broda Bourbon Rhode prije dvije godine, 26. rujna 2019. Nestala su sedmorica među kojima je bio i hrvatski kapetan Dino Miškić, a četiri tijela pronađena su u moru.

Od petorice koja su se uspjela ukrcati u splav za spašavanje dvojica su nestala. Trojica mornara čudom su preživjela, među njima i Nikolov.

Kako prenose ukrajinski mediji, mizernih 4000 američkih dolara nudili su preživjelim mornarima iz Bourbona, no Sergej Nikolov i još dvojica nisu pristali na to. Tužili su tvrtku Bourbon jer se na fotografijama jasno vidi kako su iz Las Palmasa isplovili na "ruzinavom" brodu i dobili na sudu, odšteta koju im je dužan isplatiti brodar je višestruko veća. Točan iznos se ne navodi kao ni informacija jesu li odštetu dobile obitelji sedmorice čija tijela nikad nisu nađena, među kojima je i Miškić, piše 24 sata.

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE OVDJE

image
Kapetana Dina Miškića spašeni mornari zadnji put su vidjeli nakon zapovijedi o evakuaciji
Facebook

 

07. listopad 2022 08:54