StoryEditorOCM

havarija u splituTuristički brod koji je udario u benzinsku postaju završio u u kaštelanskom brodogradilištu

27. srpnja 2022. - 08:42

Turistički brod "Morska vila" koji je u prvim satima nedjelje doživio havariju udarivši o obalu benzinske postaje na Zapadnoj obali u Splitu završio je u kaštelanskom brodogradilištu.

U ponedjeljak su ​je ​ronioci splitske tvrtke "Stijeg" padobranima uspjeli ​izvući ​s morskog mulja​. Taj ​21-metarski brod ​je nakon što je udario o obalu potonuo. Na ​njemu se nalazilo 50 putnika​, no srećom nitko nije nastradao niti je bilo onečišćenja mora. 

Kapetan je kazneno prijavljen, a zbog alkoholiziranosti od jednog promila ostao je u postaji do otrežnjenja. Poslije se otkrilo da su mu istekle sve pomorske svjedodžbe, kao i da nije bio najavljen dolazak tog broda u luku.

image
Nikola Vilić/Cropix

Zbog te havarije, od nedjelje ujutro benzinska postaja za plovila na Zapadnoj obali nije mogla raditi jer se drugi brodovi nisu mogli vezati, pa su brojni nautičari morali po gorivo u Milnu, na Hvar ili u Trogir.​

​Od utorka je ujutro benzinska postaja ponovno otvorena i to zahvaljujući tome što je "Morska vila" bila pomaknuta s te pozicije, pa su brodovi mogli opet pristajati na taj dio Zapadne obale.

image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
image
Nikola Vilić/Cropix
28. travanj 2024 23:17