StoryEditorOCM

početkom listopadaU Splitu se uskoro održava seminar za pomorce koji rade na brodovima za kružna putovanja. Prijavite se na vrijeme!

Piše M.I.
27. rujna 2022. - 13:31

U organizaciji Norveškog sindikata pomoraca (NSU) i Međunarodne federacije transportnih radnika (ITF) u Split će se, od 3. do 7. listopada, održati besplatan Seminar za pomorce koji rade na bodovima za kružna putovanja "Cruise Seminar", javlja Sindikat pomoraca Hrvatske na svojoj web stranici.

Seminar se održava već trinaest godina, a ovo je drugi put da će se održati u Hrvatskoj. Ovogodišnji program traje 4 dana, a razgovarat će se o temama kao što su: harassment & bullying, financijsko planiranje pomoraca, kolektivni ugovori i ugovori o radu, svijest o zdravlju i prevencija od HIV-a, ITF, ILO, IMO, MLC 2006, traženje pomoći, način pritužbi, savjeti i još mnogo toga.

– Nadao sam se da će pomorci iz Hrvatske i susjednih zemalja prepoznati ovaj projekt i veseli me što su ga prepoznali jer je upravo o tome ovisilo hoće li Cruise seminar opet doći u Hrvatsku. Moram priznati da su organizacija seminara, sudionici i sam rad nadmašili moja očekivanja. Veselim se susretu s pomorcima u Splitu i vjerujem da će se dobra tradicija nastaviti – rekao je voditelj ureda Sindikata pomoraca Hrvatske u Dubrovniku i ITF koordinator, Romano Perić.

image

Ovog ljeta splitska luka obarala je rekorde u uplovljavanjima kruzera

Vojko Bašić/Cropix

Na seminaru mogu sudjelovati svi pomorci bez obzira na poziciju na brodu koji se registriraju na poveznici: https://qrco.de/bd2wF9 ili pošalju e-mail na adresu: seminars@nsu.org.

Važno je naglasiti da prednost ostvaruju pomorci koji plove na kompanijama koje su pokrivene jednim od ITF kolektivnih ugovora tipa: Royal Carribien group, NCL group, MSC, COSTA, Carnival UK group..., a idealno bi bilo imati što više različitih zanimanja pomoraca iz zemalja regije. Broj mjesta na seminaru je ograničen na oko 50 mjesta.

Lijepa je vijest i da sindikati koji sudjeluju u projektu NSU,FIT- CISL, SUC,VER.DI i ITF pokrivaju sve troškove, koji uključuju noćenja i obroke u hotelu Radisson Blu Resort & Spa u Splitu.

- Ideja je da ne razdvajamo pomorce od obitelji tijekom njihovog zasluženog kratkog odmora od broda, tako da su sudionici pozvani dovesti svoje obitelji, rekao je Perić.

19. travanj 2024 15:41