StoryEditorOCM

odluka stožeraU trajektima, brodovima i katamaranima smiju biti popunjena sva raspoloživa mjesta, maske su još uvijek obavezne

Piše OM
1. lipnja 2021. - 10:15

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je dana 26. svibnja 2021. godine Odluku o izmjeni Odluku o načinu organizacije javnog prijevoza putnika kojom svi pružatelji usluga javnog prijevoza mogu prijevoz obavljati na način da u prijevoznim sredstvima bude popunjeno 100% raspoloživih mjesta (trajektu, brodu, katamaranu), izvijestila je Agencija za obalni linijski pomorski promet.

Posada broda u prijevoznim sredstvima javnog prijevoza putnika i putnici u javnom prijevozu i dalje su obvezni za vrijeme boravka u prijevoznom sredstvu koristiti medicinske maske ili maske za lice na ispravan način te se pridržavati općih protuepidemijskih mjera i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na vožnju javnim prometom.

Putniku koji nema medicinsku masku ili masku za lice pružatelj usluga javnog prijevoza ne smije dopustiti ulazak u prijevozno sredstvo, odnosno vozač ne smije započeti vožnju ukoliko se u prijevoznom sredstvu nalaze putnici bez medicinske maske ili maske za lice.

Nužne epidemiološke mjere navedene gore određuju se u trajanju do 15. lipnja 2021. godine.

Odluka je objavljena u Narodnim novinama i dostupna je na sljedećoj poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_05_58_1128.html

23. travanj 2024 11:04