StoryEditorOCM

do 25. ožujkaUključite se u javno savjetovanje Pravilnika o zaštiti riba i drugih morskih organizama

Piše M. I.
1. ožujka 2023. - 13:10

Za sve zainteresirane otvoreno je javno savjetovanje na temu prijedloga Pravilnika o zaštiti riba i drugih morskih organizama i kriterijima za utvrđivanje visine naknade za počinjene štete.

Savjetovanje je otvoreno do 25. ožujka, a može s pronaći na sljedećoj poveznici.

Cilj ovog podzakonskog propisa koji se donosi na temelju članaka 12. i 57. Zakona o morskom ribarstvu je stvoriti jedinstveni okvir za zaštitu riba i drugih morskih organizama i naknadu štete počinjene ribama i drugim morskim organizmima, i objediniti odredbe kojima se propisuju teme iz nadležnosti ovog propisa, a koje su trenutno obuhvaćene nizom drugih podzakonskih propisa koji su na snazi i ažurirati ih u odnosu na aktualnu situaciju.

Ovim Pravilnikom planirano je propisati minimalne referentne veličine za očuvanje određenih vrsta riba i drugih morskih organizama te način njihova mjerenja, lovostaje za pojedine vrste riba i drugih morskih organizama, način utvrđivanja visine naknade štete i jedinični iznos po kilogramu riba i drugih morskih organizama temeljem kojih se utvrđuje visina naknade štete.

25. travanj 2024 07:01