StoryEditorOCM

Adio, dobro ti more...Umro je cijenjeni splitski kapetan Leo Benzon, od njega se opraštaju kolege pomorci i prijatelji

Piše SPLIT SD
28. rujna 2022. - 14:58

Umro je poznati splitski pomorski kapetan Leo Benzon. Od njega se opraštaju kolege pomorci i prijatelji, a status mu je posvetio i novinar Vedran Limić. S dozvolom gospodina Limića prenosimo status u cijelosti:

Adio kapetane

Kad kod bi se bilo di na svitu dogodila koja brodska havarija odma bi zva Benzona i pita ga jeli on i tome kapetanu predava. Barba od zajebancije bi samo ustvrdija: još najbolje da nisan. Zna je Leo dat ali je muški zna primat zajebanciju na sve šta se njega tiče.

Trpija je i moja podbadanja na račun voljenog mu Vranjica. Kad san mu jednon reka da je Vranjic jedinstveno misto na svitu,bilo mu je za popizdit drago. A kad san doda da je to jedino misto na svitu u kojen likar,kod pregleda,radi azbesta,ne smi pacijentu reć diši duboko, reka mi je da pod hitno moran atestirat moždane. Evo sve i da oću ne mogu se sitit da smo ikad o ozbiljnim stvarima govorili ozbiljno. A znali smo i po uru vrimena drobit i jedan drugom namištat verbalne voleje i onda udri kume, pa ko preživi. Sve sama zajebancija od: politike, muzike, sporta, života,žena a najviše o spizi.

Prije desetak dana mi je posla sliku dvi naj lipše Skuše šta san ikad vidija i ovu poruku

:Ova je ostala za tebe, škomarču je uzela Ona, od ove u tavi sestru ja a ova ako se sad uputiš čeka tebe. Donesi kruva koliko će ti tribat. Uje je bračko, vino pelješko. Dobro doša 3,14zdo

Na šta san mu odgovorija: Od jučer,kad san krenija do tebe, san se približija do skretanja za Vranjic, na dva kilometra. Po mojoj računici do Badnjaka san ti isprid kuće.

On je i ovu moju Skušu satra i obeća da će mi poslat kost. Jer da je to je ipak moje vlasništvo, a on tuđe nikad neće. U mnogo ćemu smo bili skoro svojta ali kad bi se oko Silvestrova skupila klapa u Buži onda bi mi naručija tro duplu travaricu i na glas reka: Buzdo evo ti da se malo zabaviš dok mi pivamo.

On i njegovi kantaduri su guštali ka veliki a ja san ih gušta slušat. Jedan put me malo ponilo i pustija san i ja malo glasa. Leo me čuja i reka: Mala pod hitno mu poduplaj turu čuješ da duši. Duša od čovika je bija ti naš Leo. I sad kad mi je Žana javila da je partija mislija san da je to opet neka njegova zajebancija. Na žalost svih nas koji smo ga znali nije bila.

Adio kapetane moj i dobro ti more.

‘Kakva ljudina, kakav kapetan‘

I u brojnim grupama na Facebooku se opraštaju od kapetana, kažu da su ga cijenili: 

- Iskreno saućešće. Bog uzima ono šta je dobro. Počivaj u miru Leo.

- Kakva ljudina, kakav Kapetan!

- Pretužno, počivao u miru kapetane!

30. studeni 2022 09:35