StoryEditorOCM

naša pamet‘Vaša misija je čuvati mora i oceane!‘: u Splitu promovirani studenti Odjela za studije mora

Piše M.I.
23. prosinca 2022. - 12:37

U Splitu su promovirani novi sveučilišni prvostupnici, magistri i i inženjeri Sveučilišnog odjela za studije mora. Po prvi put promovirani su studenti biologije i tehnologije mora, te ekologije i zaštite mora.

Njih je pozdravila doc. dr. sc. Maja Krželj, pročelnica Odjela, kazavši kako je ovo svečani i radosni trenutak ne samo za promovente i njihove obitelji, prijatelje već i za profesore, djelatnike, suradnike Odjela koji su ih pratili i bodrili tijekom studija.

- Kroz godine studiranja stekli ste specifična znanja i vještine, a vaši uspjesi su najbolja potvrda značaja naših studijskih programa. Svi znamo da je ljubav prema moru naša poveznica i glavni razlog zbog kojeg ste došli na naš Odjel, te da vas more inspirira na isti način kao i onda kada ste odlučivali o svom pozivu. Imamo zajedničku misiju da mora i oceane što bolje istražimo i upoznamo te očuvamo za buduće generacije. Nadam se i vjerujem da će svaki od vas dati svoj doprinos u toj zajedničkoj misiji na radnim mjestima na kojima ćete imati priliku pokazati svoju stručnost i svoje sposobnosti – poručila je promoviranim studentima pročelnica Krželj.

Promovente je pozdravio i čestitao im na postizanju važnog životnog cilja i prof. dr. sc. Nikša Jajac, prorektor Sveučilišta u Splitu za infrastrukturu.

- Sveučilišni odjel za studije mora dio je Sveučilišta na koji smo posebno ponosni. Vi koji sada završavate svoj studij bit ćete oni koji ćete čuvati naše more i brinuti se o svemu što je važno za pomorsku državu kao što je to Hrvatska, i to je važna zadaća našeg Sveučilišta – kazao je prorektor Jajac pozvavši ih na nastavka školovanja na diplomskoj te postdiplomskoj razini. Naglasio je važnost studija koji se izvode na ovom Odjelu u kontekstu članstva splitskog sveučilišta u alijansi Europsko Sveučilište mora SEA EU, koja upravo gaji svoj posebnosti vezane uz more, život od mora, i život uz more.

25. travanj 2024 01:38