StoryEditorOCM

rast potražnjeVelika prometna zagušenost u kalifornijskim lukama, u posljednjih nekoliko tjedana prosječno vrijeme čekanja poraslo je za 35%

Piše OM
11. kolovoza 2021. - 12:15

Prema podacima koje je objavila Marine Exchange of Southern California, sve je veća prometna zagušenost u četiri velike kalifornijske luke – Hueneme, Los Angeles, Long Beach i San Diego, te u naftnom terminalu kod El Segundo, javlja Splash247.

Još od srpnja 2019. broj brodova u luci u nijednom trenutku nije opao ispod sto. Sredinom srpnja ove godine u lukama je na kratko vrijeme broj privezanih plovila pao ispod sto, no ta se brojka u posljednjih nekoliko dana popela do preko 110, prenosi Pomorac.hr.

Broj usidrenih brodova također je u porastu. Pedeset osam brodova bilo je na sidrištu 9. kolovoza, što je brojka koja daleko premašuje količine usidrenih brodova sredinom prošlog mjeseca, kad ih je u luci bilo tridesetak.

Broj brodova koji čekaju na vez također je u porastu te su se prošlih dana popele do iznad četrdeset plovila.

Ovakvi trendovi ne iznenađuju s obzirom da se očekivalo da će ova sezona u američkim lukama biti uspješna. Velika potražnja na tržištu se nastavlja te se prijevoznici trude povećati zalihe prije ovogodišnjih blagdana.

Prema podacima koje je objavio Maersk, prosječno vrijeme čekanja poraslo je za 35% u posljednjih nekoliko tjedana.

19. travanj 2024 02:15