StoryEditorOCM

javna nabavaVeliki interes za gradnju električnih trajekata za Jadroliniju, prijavila se i dva domaća brodogradilišta

Piše M. I.
24. veljače 2023. - 09:30

Čak sedam brodogradilišta iskazalo je interes za gradnju Jadrolinijinih brodova na električni pogon, potvrdili su Novom listu iz ovog nacionalnog linijskog putničkog brodara.

Rok za predaju zahtjeva za sudjelovanje u Natjecateljskom postupku uz pregovore s ciljem sklapanja Okvirnog sporazuma istekao je 22. veljače, a. stiglo je sedam zahtjeva.

U Jadroliniji ima rok od dva mjeseca (šezdeset dana) za pregled zaprimljene dokumentacije, te se potom znati tko može sudjelovati u daljnjem tijeku postupka.

Novi list neslužbeno saznaje kako je među zahtjevima pet stranih brodogradilišta, dok su od naših interes iskazali kraljevičko brodogradilište Dalmont Ivana Ivića i Brodotrogir Cruise, ali domaćim snagama valja pridodati i šibensko brodogradilište Iskra koje za ovaj posao konkurira u partnerstvu s jednim turskim brodogradilištem.

Jadrolinija je prethodno objavila natječaj i počela postupak javne nabave za gradnju tri putnička broda na električni pogon, procijenjene vrijednosti 45 milijuna eura, čija bi se izgradnja sufinancirala iz europskih fondova.

Kako je objavljeno u dokumentaciji o nabavi, riječ je o tri putnička broda bez emisije štetnih plinova, odnosno na električni pogon, a namijenjeni su za prijevoz putnika i tereta, svaki kapaciteta 389 putnika, s osam članova posade.

Pored opće plovidbe brod treba biti projektiran i za potrebe plovidbe na državnim brodskim linijama Mali Lošinj – Susak, Šibenik – Vodice i Suđurađ – Dubrovnik.

20. travanj 2024 10:13