StoryEditorOCM

SVEČANA SJEDNICAVeliko slavlje na splitskom Pomorskom fakultetu: nagrađeni umirovljeni djelatnici, ali i studenti koji su budućnost

Piše Sandra Barčot
4. siječnja 2023. - 10:39

Rođendan, i to 63., obilježili su svečano djelatnici Pomorskog fakulteta Split. Osim službenog dijela sjednice Fakultetskog vijeća ove visokoškolske ustanove, ponajviše raduju dodijeljene zahvalnice i nagrade. Prvo umirovljenim djelatnicima koji su svoj radni vijek utkali u uspješno poslovanje fakulteta, a drugo studentima, onima na kojima počiva budućnost.

Fakultet se zahvalio umirovljenim djelatnicima izv. prof. dr. sc. Ivanu Komaru, doc. dr. sc. Goranu Belamariću, mr. sc. Radovanu Vlašiću, Nebojši Nikoliću, univ. bacc. ing. el., i Ladislavi Batinić za dugogodišnji predan rad na promicanju ugleda fakulteta i ljubavi s kojom su prenosili znanja i akademske vrijednosti studentima, a priznanja im je uručio dekan Pomorskog fakultata prof. dr. sc. Pero Vidan.

image

Plaketa je uručena i Ladislavi Batinić za dugogodišnji predan rad na promicanju ugleda fakulteta

Mario Alajbeg

Ujedno su mr. sc. Tomislavu Skračiću i Matku Malešu, prof. mat., dodijeljene plakete kao najbolje ocijenjenim nastavnicima Pomorskog fakulteta u akademskoj godini 2021./2022.

Što se pak studenata tiče, njih devet zaslužilo je nagrade za izvrsnost u minuloj akademskoj godini. Dobitnici su: Tony Pinčetić, redoviti student 2. godine prijediplomskog studija Pomorska nautika, Juraj Domić, redoviti student 2. godine prijediplomskog studija Pomorska nautika, Nikola Grabić, redoviti student 3. godine prijediplomskog studija Brodostrojarstvo, Marko Delić, redoviti student 2. godine prijediplomskog studija Pomorski menadžment, te Negdi Božanić, redovita studentica 2. godine diplomskog studija Pomorska nautika, Luciana Luketin, redovita studentica 2. godine diplomskog studija Pomorske elektrotehničke i informatičke tehnologije, Klaudija Majić, redovita studentica 2. godine diplomskog studija Pomorski menadžment, Natalia Maretić, redovita studentica 2. godine diplomskog studija Pomorski menadžment i Dora Semren, redovita studentica 2. godine diplomskog studija Pomorski menadžment.

image

Nagrađeni studenti: Tony Pinčetić, Juraj Domić, Nikola Grabić, Marko Delić, Negdi Božanić, Luciana Luketin, Klaudija Majić, Natalia Maretić i Dora Semren, te dekan Vidan

Mario Alajbeg

Dekan Vidan uručio je i povelju Pomorskog fakulteta kao najveće priznanje koje se dodjeljuje za posebne uspjehe, izvanredan rad, doprinos i širenje ugleda fakulteta. Povelja je dodijeljena dekanici Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Ani Perić Hadžić, dok je povelju za suradnju i doprinos u razvoju Pomorskog fakulteta u Splitu dobila Splitsko-dalmatinska županija, koju je primila Matea Dorčić, pročelnica UO za turizam i pomorstvo SDŽ.

Na svečanoj sjednici povodom Dana fakulteta, uz dekana Vidana koji je predstavio okupljenima rezultate uspješnog rada, čestitke su uputili i prof. dr. sc. Željko Domazet, predsjednik splitskog Gradskog vijeća, Matea Dorčić, pročelnica UO za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, te prof. dr. sc. Boris Maleš, prorektor Sveučilišta u Splitu za strateško planiranje i upravljanje.

Svi su složni u jednom - kako Pomorski fakultet vrlo uspješno “plovi” kako akademskim, tako i stručnim vodama, postižući odlične rezultate, o čemu svjedoče i diplome više od 8500 studenata, povećanje nastavnih baza, ulaganje u znanstvenonastavnu opremu, trening centar pomoraca te provedbu raznih projekata.

Jedan od njih je i WRECKS4ALL, koji je predstavila Tea Katunarić Kirjakov, arheologinja i povjesničarka umjetnosti na Odsjeku za likovnu kulturu i umjetnost Umjetničke akademije Sveučilišta u Splitu, a radi se o “Zaštiti podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude”, ukupnog budžeta od preko milijun eura. 

image

Svečanost povodom 63. obljetnice Pomorskog fakulteta

image

Zahvala umirovljenom djelatniku izv. prof. dr. sc. Ivanu Komaru

Mario Alajbeg
image

Mr. sc. Tomislavu Skračiću i Matku Malešu, prof. mat., dodijeljene su plakete kao najbolje ocijenjenim nastavnicima

Mario Alajbeg
image

Plaketa je uručena i Ladislavi Batinić za dugogodišnji predan rad na promicanju ugleda fakulteta

Mario Alajbeg
image

Povelja je uručena dekanici Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Ani Perić Hadžić

Mario Alajbeg
image

Povelju za suradnju i doprinos u razvoju Pomorskog fakulteta u Splitu dobila je Splitsko-dalmatinska županija, koju je primila Matea Dorčić, pročelnica UO za turizam i pomorstvo SDŽ

Mario Alajbeg
image

Zahvala "friškom" umirovljeniku Nebojši Nikoliću, univ. bacc. ing. el.

Mario Alajbeg
20. travanj 2024 02:53