StoryEditorOCM

foto-dojavaVikend je prigoda za betoniranje jer ‘silovatelji‘ obale dobro znaju da inspektori i komunalni redari tada odmaraju

Piše Sandra Barčot
20. ožujka 2021. - 18:56

Neumorni su oni koji uništavaju pomorsko dobro, nasipaju plaže, betoniraju obalu, „nalijevaju” mul...

I moramo priznati – najvrijedniji su tijekom vikenda.

Budući tada inspekcija a ni komunalnih redara nema ni na vidiku, te je pravo vrijeme za upalit bager!

Pa su nam čitatelji poslali nove slike devastacije na pomorskom dobru, gdje su osim zatrpavanja mora pri betonizaciji i dogradnji mula, stradali i borovi.

- U Bajnicama Jesenice, u subotu ujutro netko je upalio bager i s njim ruše grane borova koje ljeti nad plažom stvaraju hlad. Znače ne pilaju se grane, ako smetaju ili ne znam što, već ih „žlicom” bagera lome i sada ostaju ti opasni okrajci grana. I sada je zdravo stablo uništeno, može ga se slobodno nakon ove „intervencije” cijeloga posjeći – javlja nam ogorčeni čitatelj, sve to potvrđujući i slikama, uz još jednu napomenu:

- Radi se i armirana betonska šetnica do brodice, odnosno betonski puteljak od armiranog željeza. Ne vjerujemo da za taj opasni zahvat u prostoru, ima dozvolu. Da se imaju papiri, valjda bi se radilo tijekom tjedna, a ne vikendom.

Uz ovu prijavu iz Bajnica, sa područja Podbanje, primili smo u subotnje popodne još jednu i to sa otoka Čiova, u Mavarčici. Mještanima jednostavno nije jasno da netko može cijelu obalu betonirati, ispred svake kuće mrkintu „zaliti” betonom, napraviti privatna betonska sunčališta, te time i onemogućiti pristup drugim stanovnicima, ni domicilnim ni gostima.

Na pomorskom dobru koje je vlasništvo svih nas.

Sad čekamo reakcije inspekcija koje u ponedjeljak dolaze na posao.

20. travanj 2024 11:42