StoryEditorOCM

akcija na riviViše od 250 građana Paga i turista sudjelovalo u besplatnom ronjenju s punom ronilačkom opremom u 10-metarskom bazenu

9. kolovoza 2021. - 13:36

U akciji kojom se promovira ronjenje više od 250 građana Paga i turista sudjelovalo je proteklog vikenda u besplatnom ronjenju s punom ronilačkom opremom u 10-metarskom bazenu na staroj rivi u Pagu. 

Besplatno ronjenje u bazenu nazvanom "Pogled u plavo" organizirali su Turistička zajednica grada Paga i Grad Pag u suradnji s agencijom Promocijom ronjenja te uz potporu najvećega hrvatskog proizvođača soli - Solane Pag.

Omogućeno je ronjenje u sigurnim uvjetima, s dobrom vidljivošću i bez morske struje, priopćila je ta agencija.

"Ronjenje je aktivnost koja je epidemiološki prihvatljiva s obzirom na to da se provode sve mjere sigurnosti. Ovaj edukativni projekt dodatna je ponuda za naše građane i turiste. Posebno nas raduje što je velik odaziv te je akcija iznimno dobro prihvaćena", rekao je gradonačelnik Paga Ante Fabijanić.

Direktorica Turističke zajednice grada Paga Vesna Karavanić rekla je da ta zajednica i Grad "ulažu velike napore u proširenje turističke ponude", posebice u epidemiološkim uvjetima u kojima se ne mogu organizirati tradicionalne manifestacije s mnogo ljudi.

"'Pogled u plavo' izvrsno se uklopio u naš projekt 'Pag Outdoor Summer' u sklopu kojeg tijekom cijelog ljeta promoviramo sportske aktivnosti. Naš grad ima izvrsne potencijale za razvoj ronilačkog turizma, tako da nam je 'Pogled u plavo' došao u pravi trenutak", istaknula je Karavanić.

U unutarnjem dijelu bazena postavljena je podvodna izložba fotografija Marjana Radovića.

Svim posjetiteljima projekta na raspolaganju su bili instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama i Dive in Rijeka, a pridružili su im se i ronioci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Trnje.

U sklopu projekta provedena je i akcija čišćenja podmorja "Eko patrola 2021 - Pag" kojom se nastoji upozoriti na onečišćenje podmorja te posjetitelje i građane Paga potaknuti da se uključe u ekološke i edukativne programe, stoji u priopćenju.

18. travanj 2024 17:42