StoryEditorOCM

JadrolinijaZa Split nabavljena dva trajekta vrijedna 20 milijuna eura. Plovit će za Brač, Korčulu i Lastovo

Piše hina
27. listopada 2023. - 10:28

Jadrolinija je u Grčkoj nabavila dva trajekta vrijedna blizu 20 milijuna eura namijenjena za splitsko plovno područje, a njihovo puštanje u plovni promet očekuje se do kraja godine, doznaje Hina u četvrtak u Jadroliniji.

Jedan od trajekata vrijedan 7,8 milijuna eura plovit će na liniji Split - Brač, dok će drugi prometovati na liniji Split - Vela Luka (Korčula) - Ubli (Lastovo), navodi se u Jadrolinijinoj informaciji.

Novi trajekt namijenjen za liniju Split - Brač stigao je u srijedu u brodogradilište Kraljevica, gdje će biti prilagođen svim zahtjevima Hrvatskog registra brodova i plovidbe pod hrvatskom zastavom.

Riječ je u uobičajenom postupku koji Jadrolinija, kao i svaki drugi brodar, provodi prilikom kupnje brodova, pojasnili su u Jadroliniji.

Taj trajekt dug je 107 metara, zvat će se "Sveti Duje", moći će primiti 780 putnika i 130 vozila, a izgrađen je 2017. godine.

Drugi novonabavljeni trajekt, koji će ploviti na liniji Split - Vela Luka (Korčula) - Ubli (Lastovo), vrijedan je 12 milijuna eura, a njegovo prispijeće u Hrvatsku očekuje se do kraja godine.

Trajekt je dužine 108 metra, moći će primiti 680 putnika i 100 vozila, a godina izgradnje mu je 1997.

21. travanj 2024 03:05