StoryEditorOCM

MOTORTECHZavršena još tri dizel motora za protupožarni brod koji se u Puli gradi za grčke vatrogasce

Piše OM
4. svibnja 2023. - 10:12

Vodeći proizvođač diesel električnih agregata u Hrvatskoj i najveći servis za brzohodne diesel agregate na Jadranu, tvrtka Motortech Consulting d.o.o. iz Pule, prošli je mjesec zgotovila još tri pogonska agregata za drugi od dva 25-metarska protupožarna broda za grčku vatrogasnu službu, javlja Glas Istre.

Riječ je o novogradnjama koje se za grčke vatrogasce grade u Tehnomont Brodogradilištu Pula d.o.o. koji s Motortechom ima dugogodišnju plodonosnu suradnju.

- Ovi protupožarni brodovi su među kompliciranijima, jer imaju tri motora po brodu, a motori mogu mijenjati funkciju. Brodovi mogu gasiti požar i dok voze, a motori se mogu koristiti kao pogonski agregati ili se putem kopča prenamijeniti za pogon pumpe, kazao je za Glas Istre direktor tvrtke Livio Bolković.

Tri agregata MAN za prvi brod iz serije isporučena su koncem 2022. godine, a ovom primopredajom pogonskih agregata zaokružen je posao ukupne vrijednosti više od 1,2 milijuna eura, bez PDV-a. Svaki agregat se sastoji od glavnih dizelskih motora MAN snage 882kW, javljaju iz Motortecha.

image

Novi motori u pogonu Motortecha

Motortech Consulting d.o.o.
18. travanj 2024 21:17