stdClass Object ( [id] => 1388895 [title] => Zbrajaju se štete velikog požara u Medulinu, šef marine: Imamo snimljeno kako je počelo! [alias] => zbrajaju-se-stete-velikog-pozara-u-medulinu-sef-marine-imamo-snimljeno-kako-je-pocelo [catid] => 428 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vatrena buktinja je noćas, pred samo jutro, vrlo brzo zahvatila 22 brodice u medulinskoj lučici i ponovno izazvala veliku materijalnu štetu, no, srećom, nema ozlijeđenih.

Izgorjele su jahte, gliseri i turističke brodice za najam u dijelu medulinske marine blizu medulinskog malina, a očevici tog velikog požara u luci kažu kako bi šteta bila još i veća da je vjetar puhao prema unutrašnjosti luke.

Vlasnici brodica iz Medulina odmah su dojurili u luku. Iako je cijelo područje odmah osigurano policijskim trakama, mnogi su skakali u more i odvezivali svoje brodice kako se ne bi zapalile.

Neki od njih uspjeli su tako spasiti svoju imovinu, a dio njih samo je gledao kako im brodice nestaju u buktinji. Neki su došli kada je već sve bilo gotovo.

Puljaninu Zdenku Lovrinoviću mehaničar je ujutro javio za požar, no stigao je kada je već sve bilo gotovo. Na vezu u Medulinu jahtu je imao samo jedan dan. Jahta vrijedna 100 tisuća eura već je bila prodana, a polog je plaćen. Novi ju je vlasnik trebao preuzeti.

- Prodao sam taj brod i dobio avans za njega. Trebao je ići dalje. Ne bih plakao zbog ovoga što se dogodilo. Sretan sam što sam živ. Ne znam što sada. Nikad mi se to nije dogodilo. Pretpostavljam da postoji osiguranje i da treba vidjeti zbog čega se to dogodilo. Moje je mišljenje da se to dogodilo na nekoj barci gdje je krenula vatra i to je uzrokovalo ostatak požara. Po mojoj logici, osiguranje te barke trebalo bi pokriti štetu drugih brodica. Moj je brod osiguran, ali nemam kasko. Ne znam što sada. U svakom slučaju, što bude, bit će. Peh - rekao nam je kratko Lovrinović koji je gledao prema zgarištu u medulinskoj luci u nevjerici.

---

---

Vjerojatno ni sam još nije svjestan što se dogodilo, kao ni drugi vlasnici brodica koji su samo netremice gledali u more i svoje izgorjele brodice koje su počele tonuti na morsko dno.

Požar se širio brzinom munje

S druge strane marine još se gasio izletnički brod Medulinca Josipa Flaha koji u Medulinu ima turističku agenciju. On je među prvima vidio kada je požar buknuo jer živi u zgradi odmah do lučice i s balkona gleda ravno na ponton koji je nekoliko sati prije bio u plamenu. Kaže nam da ga je probudila eksplozija s jednog broda te je izašao na balkon vidjeti o čemu se radi. Vidio je jedan brod na sredini pontona u plamenu i policajce koji su stigli na teren.

- Vjerujem da je požar prijavio čuvar u marini - rekao nam je Flah, stigli su i vatrogasci, ali su onda već gorjele gotovo sve brodice na pontonu.

- Požar sam vidio oko 4 sata ujutro. Kada sam čuo eksploziju, pitao sam se što je to. Došao sam na balkon i vidio kako opako gori jedan brod na sredini pontona. Dok sam bio na balkonu, bura je prebacivala plamen s broda na brod - rekao je Flah.

Njegova je supruga dodala da je htio ići spašavati brodove, ali ga je zaustavila.

---

image
Goran Šebelić/Cropix
---

- U roku od deset minuta taj se požar proširio na sve brodice. Gorjelo je ulje. Trebalo je vremena dok su se vatrogasci organizirali i spojili vodu. Cijela je linija gorjela dok su vatrogasci došli. Oni su gasili odostraga prema naprijed, pa se zapalila druga strana pontona. To je bilo ružno vidjeti. Sve je bilo u buktinji, ipak je to plastika. Treba minuta ili dvije da se plamen prenese s jednog broda na drugi. Onda su došli vlasnici brodica i pomagali s mora. Spasili su dva broda. Jedan se vlasnik broda za prijevoz putnika bacio u more, iako ga policajci nisu pustili da prijeđe traku, i otplivao je do svoje brodice. Odvezao ju je i spasio. Moj se brod isto dobrano zapalio i još ga gase te su ga odvukli na drugu stranu luke - ispričao nam je vlasnik tog izletničkog broda.

Nada se da šteta neće biti stopostotna, iako stanje na terenu pokazuje da je brod gotovo u potpunosti izgorio izvana i iznutra. Ne želi niti procjenjivati kolika će biti šteta. Vjeruje da bi marina trebala nadoknaditi dio štete.

Eksplozije probudile Medulince

Eksplozija je oko 4.30 sati probudila i Medulinca Mladena Kolenka koji je mislio da mu se nešto dogodilo u kući. No, kada je čuo drugu eksploziju, znao je da se događa nešto drugo u mjestu. Vidio je gusti crni dim.

- Sva sreća što je bila bonaca i nije bilo jače bure jer bi se požar brzo prebacio u luku. Vlasnici brodica su domaći, većinom su to privatne brodice, brodice za iznajmljivanje i jahte. Prema mojim informacijama, brodicu od 5,5 metara za manje od 30 tisuća eura nećete naći na prodaju ni polovnu. A tu su bile 22 brodice. To je golema šteta. To je jedna od najvećih katastrofa koja se dogodila u Medulinu - istaknuo je Kolenko.

No, uz manje brodice ovdje je bilo i nekoliko jahti čija vrijednost doseže i 100 tisuća eura. Zanimljivo je da ovo nije prvi veći požar u medulinskoj luci. Posljednji se dogodio prije tri godine usred kolovoza kada je izgorjelo pet brodica.

Ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos, pod čijom je ingerencijom lučica, kaže da je područje nadzirano i imaju noćnog čuvara i kamere.

- One će točno pokazati otkud je požar krenuo. Trenutačno nemamo struje u objektu, ali čim se struja osposobi, imamo sve snimljeno, pa ćemo utvrditi kako se i što dogodilo - izjavio je Brnos.

---

image
Goran Šebelić/Cropix
---

Zasad se pretpostavlja da je požar planuo na nekom od brodova, a ne na instalacijama u lučici.

- Dok se očevid ne dovrši, ne možemo znati točno. Dakle, područje je osigurano, a sada ćemo vidjeti pod kakvim se okolnostima požar dogodio, pa ćemo s osiguravajućim kućama vidjeti koje su opcije za rješavanje ovog slučaja - dodao je Brnos.

Lučka kapetanija postavila je brane da se ne širi onečišćenje koje je nastalo izlijevanjem goriva s izgorjelih brodica u more.

- Nažalost, ima onečišćenja, ali, srećom, nije veliko. Postavile su se brane, a iz opreza dovest ćemo i gumenu branu ako bude potrebno da se stavi iznad samoupijajućih brana. Pozvan je i eko brod koji je na putu za Medulinski zaljev i koji će pokušati sanirati dio onečišćenja koji je ‘otišao‘. Riječ je o ugljikovodicima iz tih brodica, čađi i dijelovima brodica - objasnila je lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc.

Medulinski načelnik Ivan Kirac rekao je kako je ovo jedna velika tragedija.

- Na terenu sam bio prisutan od ranih jutarnjih sati. Oko 4.25 sati došao sam na teren i tu su već bili vatrogasci. Čuo sam se s kapetanicom i odmah se postavila samoupijajuća membrana kako bi se zaustavilo onečišćenje mora. Općina će biti na raspolaganju Lučkoj upravi i Lučkoj kapetaniji te ćemo u koordinaciji s njima pomoći korisnicima vezova u mogućnostima koje budemo imali - napomenuo je Kirac.

Požar, za koji je dojava stigla oko 4 sata, malo prije 7 sati stavljen je pod kontrolu. U gašenju su sudjelovali pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe s četiri vozila, a njima su se priključili i pripadnici medulinskog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom. Sada će se cijelim slučajem pozabaviti istarska policija.

- Najvažnije je da zasad nema dojava da je netko u događaju ozlijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira, a čim se steknu sigurnosni uvjeti, policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će očevidu - zaključila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

---

image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => istraga u tijeku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => istraga u tijeku 2 0 7635 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-15 12:48:51 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Barbara Ban/JL [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-15 12:51:03 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2024-05-15 12:49:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 428 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--vijesti [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [page_title] => Vijesti [menu-meta_description] => Novosti iz ribolova, podvodnog ribolova, nautike, jedrenja, brodogradnje, ronjenja i zaštite okoliša. Donosimo i vijesti za pomorce, izvještaje s akcija čišćenja mora te rezultate znanstvenih istraživanja vezanih uz more. [menu-meta_keywords] => more, nautika, jedrenje, ribolov, podvodni ribolov, ronjenje, pomorci [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 0 [itemRelatedLimit] => 5 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 0 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 1 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 0 [itemRelatedImageGallery] => 0 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Zbrajaju se štete velikog požara u Medulinu, šef marine: Imamo snimljeno kako je počelo! page_title=Zbrajaju se štete velikog požara u Medulinu, šef marine: Imamo snimljeno kako je počelo! [metakey] => požar, požar brod, Medulin, [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185677.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185674.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185689.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185691.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185683.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185682.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185679.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185673.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185675.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185670.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185669.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185667.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185640.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185637.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185631.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27185635.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/15\/27184990.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix","Goran \u0160ebeli\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Kataklizmi\u010dki prizori iz Medulina<\/p>","","","","","","","","","","","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_27185677_1920.jpg":"1920x1080","k_27185677_1280.jpg":"1280x1280","k_27185677_1024.jpg":"1024x1024","k_27185677_640.jpg":"640x640","k_27185677_480.jpg":"480x480","k_27185677_340.jpg":"340x340","k_27185677_220.jpg":"220x220","o_27185677_1280.jpg":"1280x853","o_27185677_1024.jpg":"1024x682","o_27185677_640.jpg":"640x426","o_27185677_480.jpg":"480x320","o_27185677_340.jpg":"340x226","o_27185677_220.jpg":"220x146","h_27185677_1280.jpg":"1280x854","h_27185677_1024.jpg":"1024x683","h_27185677_640.jpg":"640x427","h_27185677_480.jpg":"480x320","h_27185677_340.jpg":"340x227","h_27185677_220.jpg":"220x147","pp_27185677_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185677_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185677_640.jpg":"640x814","pp_27185677_480.jpg":"480x611","pp_27185677_340.jpg":"340x432","pp_27185677_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185674_1920.jpg":"1920x1080","k_27185674_1280.jpg":"1280x1280","k_27185674_1024.jpg":"1024x1024","k_27185674_640.jpg":"640x640","k_27185674_480.jpg":"480x480","k_27185674_340.jpg":"340x340","k_27185674_220.jpg":"220x220","o_27185674_1280.jpg":"1280x853","o_27185674_1024.jpg":"1024x682","o_27185674_640.jpg":"640x426","o_27185674_480.jpg":"480x320","o_27185674_340.jpg":"340x226","o_27185674_220.jpg":"220x146","h_27185674_1280.jpg":"1280x854","h_27185674_1024.jpg":"1024x683","h_27185674_640.jpg":"640x427","h_27185674_480.jpg":"480x320","h_27185674_340.jpg":"340x227","h_27185674_220.jpg":"220x147","pp_27185674_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185674_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185674_640.jpg":"640x814","pp_27185674_480.jpg":"480x611","pp_27185674_340.jpg":"340x432","pp_27185674_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185689_1920.jpg":"1920x1080","k_27185689_1280.jpg":"1280x1280","k_27185689_1024.jpg":"1024x1024","k_27185689_640.jpg":"640x640","k_27185689_480.jpg":"480x480","k_27185689_340.jpg":"340x340","k_27185689_220.jpg":"220x220","o_27185689_1280.jpg":"1280x853","o_27185689_1024.jpg":"1024x682","o_27185689_640.jpg":"640x426","o_27185689_480.jpg":"480x320","o_27185689_340.jpg":"340x226","o_27185689_220.jpg":"220x146","h_27185689_1280.jpg":"1280x854","h_27185689_1024.jpg":"1024x683","h_27185689_640.jpg":"640x427","h_27185689_480.jpg":"480x320","h_27185689_340.jpg":"340x227","h_27185689_220.jpg":"220x147","pp_27185689_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185689_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185689_640.jpg":"640x814","pp_27185689_480.jpg":"480x611","pp_27185689_340.jpg":"340x432","pp_27185689_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185691_1920.jpg":"1920x1080","k_27185691_1280.jpg":"1280x1280","k_27185691_1024.jpg":"1024x1024","k_27185691_640.jpg":"640x640","k_27185691_480.jpg":"480x480","k_27185691_340.jpg":"340x340","k_27185691_220.jpg":"220x220","o_27185691_1280.jpg":"1280x853","o_27185691_1024.jpg":"1024x682","o_27185691_640.jpg":"640x426","o_27185691_480.jpg":"480x320","o_27185691_340.jpg":"340x226","o_27185691_220.jpg":"220x146","h_27185691_1280.jpg":"1280x854","h_27185691_1024.jpg":"1024x683","h_27185691_640.jpg":"640x427","h_27185691_480.jpg":"480x320","h_27185691_340.jpg":"340x227","h_27185691_220.jpg":"220x147","pp_27185691_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185691_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185691_640.jpg":"640x814","pp_27185691_480.jpg":"480x611","pp_27185691_340.jpg":"340x432","pp_27185691_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185683_1920.jpg":"1920x1080","k_27185683_1280.jpg":"1280x1280","k_27185683_1024.jpg":"1024x1024","k_27185683_640.jpg":"640x640","k_27185683_480.jpg":"480x480","k_27185683_340.jpg":"340x340","k_27185683_220.jpg":"220x220","o_27185683_1280.jpg":"1280x853","o_27185683_1024.jpg":"1024x682","o_27185683_640.jpg":"640x426","o_27185683_480.jpg":"480x320","o_27185683_340.jpg":"340x226","o_27185683_220.jpg":"220x146","h_27185683_1280.jpg":"1280x854","h_27185683_1024.jpg":"1024x683","h_27185683_640.jpg":"640x427","h_27185683_480.jpg":"480x320","h_27185683_340.jpg":"340x227","h_27185683_220.jpg":"220x147","pp_27185683_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185683_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185683_640.jpg":"640x814","pp_27185683_480.jpg":"480x611","pp_27185683_340.jpg":"340x432","pp_27185683_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185682_1920.jpg":"1920x1080","k_27185682_1280.jpg":"1280x1280","k_27185682_1024.jpg":"1024x1024","k_27185682_640.jpg":"640x640","k_27185682_480.jpg":"480x480","k_27185682_340.jpg":"340x340","k_27185682_220.jpg":"220x220","o_27185682_1280.jpg":"1280x853","o_27185682_1024.jpg":"1024x682","o_27185682_640.jpg":"640x426","o_27185682_480.jpg":"480x320","o_27185682_340.jpg":"340x226","o_27185682_220.jpg":"220x146","h_27185682_1280.jpg":"1280x854","h_27185682_1024.jpg":"1024x683","h_27185682_640.jpg":"640x427","h_27185682_480.jpg":"480x320","h_27185682_340.jpg":"340x227","h_27185682_220.jpg":"220x147","pp_27185682_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185682_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185682_640.jpg":"640x814","pp_27185682_480.jpg":"480x611","pp_27185682_340.jpg":"340x432","pp_27185682_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185679_1920.jpg":"1920x1080","k_27185679_1280.jpg":"1280x1280","k_27185679_1024.jpg":"1024x1024","k_27185679_640.jpg":"640x640","k_27185679_480.jpg":"480x480","k_27185679_340.jpg":"340x340","k_27185679_220.jpg":"220x220","o_27185679_1280.jpg":"1280x853","o_27185679_1024.jpg":"1024x682","o_27185679_640.jpg":"640x426","o_27185679_480.jpg":"480x320","o_27185679_340.jpg":"340x226","o_27185679_220.jpg":"220x146","h_27185679_1280.jpg":"1280x854","h_27185679_1024.jpg":"1024x683","h_27185679_640.jpg":"640x427","h_27185679_480.jpg":"480x320","h_27185679_340.jpg":"340x227","h_27185679_220.jpg":"220x147","pp_27185679_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185679_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185679_640.jpg":"640x814","pp_27185679_480.jpg":"480x611","pp_27185679_340.jpg":"340x432","pp_27185679_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185673_1920.jpg":"1920x1080","k_27185673_1280.jpg":"1280x1280","k_27185673_1024.jpg":"1024x1024","k_27185673_640.jpg":"640x640","k_27185673_480.jpg":"480x480","k_27185673_340.jpg":"340x340","k_27185673_220.jpg":"220x220","o_27185673_1280.jpg":"1280x853","o_27185673_1024.jpg":"1024x682","o_27185673_640.jpg":"640x426","o_27185673_480.jpg":"480x320","o_27185673_340.jpg":"340x226","o_27185673_220.jpg":"220x146","h_27185673_1280.jpg":"1280x854","h_27185673_1024.jpg":"1024x683","h_27185673_640.jpg":"640x427","h_27185673_480.jpg":"480x320","h_27185673_340.jpg":"340x227","h_27185673_220.jpg":"220x147","pp_27185673_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185673_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185673_640.jpg":"640x814","pp_27185673_480.jpg":"480x611","pp_27185673_340.jpg":"340x432","pp_27185673_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185675_1920.jpg":"1920x1080","k_27185675_1280.jpg":"1280x1280","k_27185675_1024.jpg":"1024x1024","k_27185675_640.jpg":"640x640","k_27185675_480.jpg":"480x480","k_27185675_340.jpg":"340x340","k_27185675_220.jpg":"220x220","o_27185675_1280.jpg":"1280x853","o_27185675_1024.jpg":"1024x682","o_27185675_640.jpg":"640x426","o_27185675_480.jpg":"480x320","o_27185675_340.jpg":"340x226","o_27185675_220.jpg":"220x146","h_27185675_1280.jpg":"1280x854","h_27185675_1024.jpg":"1024x683","h_27185675_640.jpg":"640x427","h_27185675_480.jpg":"480x320","h_27185675_340.jpg":"340x227","h_27185675_220.jpg":"220x147","pp_27185675_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185675_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185675_640.jpg":"640x814","pp_27185675_480.jpg":"480x611","pp_27185675_340.jpg":"340x432","pp_27185675_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185670_1920.jpg":"1920x1080","k_27185670_1280.jpg":"1280x1280","k_27185670_1024.jpg":"1024x1024","k_27185670_640.jpg":"640x640","k_27185670_480.jpg":"480x480","k_27185670_340.jpg":"340x340","k_27185670_220.jpg":"220x220","o_27185670_1280.jpg":"1280x853","o_27185670_1024.jpg":"1024x682","o_27185670_640.jpg":"640x426","o_27185670_480.jpg":"480x320","o_27185670_340.jpg":"340x226","o_27185670_220.jpg":"220x146","h_27185670_1280.jpg":"1280x854","h_27185670_1024.jpg":"1024x683","h_27185670_640.jpg":"640x427","h_27185670_480.jpg":"480x320","h_27185670_340.jpg":"340x227","h_27185670_220.jpg":"220x147","pp_27185670_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185670_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185670_640.jpg":"640x814","pp_27185670_480.jpg":"480x611","pp_27185670_340.jpg":"340x432","pp_27185670_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185669_1920.jpg":"1920x1080","k_27185669_1280.jpg":"1280x1280","k_27185669_1024.jpg":"1024x1024","k_27185669_640.jpg":"640x640","k_27185669_480.jpg":"480x480","k_27185669_340.jpg":"340x340","k_27185669_220.jpg":"220x220","o_27185669_1280.jpg":"1280x853","o_27185669_1024.jpg":"1024x682","o_27185669_640.jpg":"640x426","o_27185669_480.jpg":"480x320","o_27185669_340.jpg":"340x226","o_27185669_220.jpg":"220x146","h_27185669_1280.jpg":"1280x854","h_27185669_1024.jpg":"1024x683","h_27185669_640.jpg":"640x427","h_27185669_480.jpg":"480x320","h_27185669_340.jpg":"340x227","h_27185669_220.jpg":"220x147","pp_27185669_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185669_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185669_640.jpg":"640x814","pp_27185669_480.jpg":"480x611","pp_27185669_340.jpg":"340x432","pp_27185669_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185667_1920.jpg":"1920x1080","k_27185667_1280.jpg":"1280x1280","k_27185667_1024.jpg":"1024x1024","k_27185667_640.jpg":"640x640","k_27185667_480.jpg":"480x480","k_27185667_340.jpg":"340x340","k_27185667_220.jpg":"220x220","o_27185667_1280.jpg":"1280x853","o_27185667_1024.jpg":"1024x682","o_27185667_640.jpg":"640x426","o_27185667_480.jpg":"480x320","o_27185667_340.jpg":"340x226","o_27185667_220.jpg":"220x146","h_27185667_1280.jpg":"1280x854","h_27185667_1024.jpg":"1024x683","h_27185667_640.jpg":"640x427","h_27185667_480.jpg":"480x320","h_27185667_340.jpg":"340x227","h_27185667_220.jpg":"220x147","pp_27185667_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185667_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185667_640.jpg":"640x814","pp_27185667_480.jpg":"480x611","pp_27185667_340.jpg":"340x432","pp_27185667_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185640_1920.jpg":"1920x1080","k_27185640_1280.jpg":"1280x1280","k_27185640_1024.jpg":"1024x1024","k_27185640_640.jpg":"640x640","k_27185640_480.jpg":"480x480","k_27185640_340.jpg":"340x340","k_27185640_220.jpg":"220x220","o_27185640_1280.jpg":"1280x853","o_27185640_1024.jpg":"1024x682","o_27185640_640.jpg":"640x426","o_27185640_480.jpg":"480x320","o_27185640_340.jpg":"340x226","o_27185640_220.jpg":"220x146","h_27185640_1280.jpg":"1280x854","h_27185640_1024.jpg":"1024x683","h_27185640_640.jpg":"640x427","h_27185640_480.jpg":"480x320","h_27185640_340.jpg":"340x227","h_27185640_220.jpg":"220x147","pp_27185640_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185640_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185640_640.jpg":"640x814","pp_27185640_480.jpg":"480x611","pp_27185640_340.jpg":"340x432","pp_27185640_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185637_1920.jpg":"1920x1080","k_27185637_1280.jpg":"1280x1280","k_27185637_1024.jpg":"1024x1024","k_27185637_640.jpg":"640x640","k_27185637_480.jpg":"480x480","k_27185637_340.jpg":"340x340","k_27185637_220.jpg":"220x220","o_27185637_1280.jpg":"1280x853","o_27185637_1024.jpg":"1024x682","o_27185637_640.jpg":"640x426","o_27185637_480.jpg":"480x320","o_27185637_340.jpg":"340x226","o_27185637_220.jpg":"220x146","h_27185637_1280.jpg":"1280x854","h_27185637_1024.jpg":"1024x683","h_27185637_640.jpg":"640x427","h_27185637_480.jpg":"480x320","h_27185637_340.jpg":"340x227","h_27185637_220.jpg":"220x147","pp_27185637_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185637_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185637_640.jpg":"640x814","pp_27185637_480.jpg":"480x611","pp_27185637_340.jpg":"340x432","pp_27185637_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185631_1920.jpg":"1920x1080","k_27185631_1280.jpg":"1280x1280","k_27185631_1024.jpg":"1024x1024","k_27185631_640.jpg":"640x640","k_27185631_480.jpg":"480x480","k_27185631_340.jpg":"340x340","k_27185631_220.jpg":"220x220","o_27185631_1280.jpg":"1280x853","o_27185631_1024.jpg":"1024x682","o_27185631_640.jpg":"640x426","o_27185631_480.jpg":"480x320","o_27185631_340.jpg":"340x226","o_27185631_220.jpg":"220x146","h_27185631_1280.jpg":"1280x854","h_27185631_1024.jpg":"1024x683","h_27185631_640.jpg":"640x427","h_27185631_480.jpg":"480x320","h_27185631_340.jpg":"340x227","h_27185631_220.jpg":"220x147","pp_27185631_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185631_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185631_640.jpg":"640x814","pp_27185631_480.jpg":"480x611","pp_27185631_340.jpg":"340x432","pp_27185631_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27185635_1920.jpg":"1920x1080","k_27185635_1280.jpg":"1280x1280","k_27185635_1024.jpg":"1024x1024","k_27185635_640.jpg":"640x640","k_27185635_480.jpg":"480x480","k_27185635_340.jpg":"340x340","k_27185635_220.jpg":"220x220","o_27185635_1280.jpg":"1280x853","o_27185635_1024.jpg":"1024x682","o_27185635_640.jpg":"640x426","o_27185635_480.jpg":"480x320","o_27185635_340.jpg":"340x226","o_27185635_220.jpg":"220x146","h_27185635_1280.jpg":"1280x854","h_27185635_1024.jpg":"1024x683","h_27185635_640.jpg":"640x427","h_27185635_480.jpg":"480x320","h_27185635_340.jpg":"340x227","h_27185635_220.jpg":"220x147","pp_27185635_1280.jpg":"1280x1628","pp_27185635_1024.jpg":"1024x1303","pp_27185635_640.jpg":"640x814","pp_27185635_480.jpg":"480x611","pp_27185635_340.jpg":"340x432","pp_27185635_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_27184990_1920.jpg":"1920x1080","k_27184990_1280.jpg":"1280x1280","k_27184990_1024.jpg":"1024x1024","k_27184990_640.jpg":"640x640","k_27184990_480.jpg":"480x480","k_27184990_340.jpg":"340x340","k_27184990_220.jpg":"220x220","o_27184990_1280.jpg":"1280x853","o_27184990_1024.jpg":"1024x682","o_27184990_640.jpg":"640x426","o_27184990_480.jpg":"480x320","o_27184990_340.jpg":"340x226","o_27184990_220.jpg":"220x146","h_27184990_1280.jpg":"1280x854","h_27184990_1024.jpg":"1024x683","h_27184990_640.jpg":"640x427","h_27184990_480.jpg":"480x320","h_27184990_340.jpg":"340x227","h_27184990_220.jpg":"220x147","pp_27184990_1280.jpg":"1280x1628","pp_27184990_1024.jpg":"1024x1303","pp_27184990_640.jpg":"640x814","pp_27184990_480.jpg":"480x611","pp_27184990_340.jpg":"340x432","pp_27184990_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 428 [name] => Vijesti [alias] => vijesti [description] => [parent] => 417 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 7 [params] => {"inheritFrom":"417","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2018-11-16 09:18:21","customparams_modified":"2018-11-16 09:18:21","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 0 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5834825 Threads: 95 Questions: 1047357822 Slow queries: 0 Opens: 185862 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 179.501 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9390886 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 34 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '0' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /om/vijesti ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 428 [name] => Vijesti [alias] => vijesti [parent] => 417 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /om/vijesti ) ) [link] => /om/vijesti/zbrajaju-se-stete-velikog-pozara-u-medulinu-sef-marine-imamo-snimljeno-kako-je-pocelo-1388895 [printLink] => /om/vijesti/zbrajaju-se-stete-velikog-pozara-u-medulinu-sef-marine-imamo-snimljeno-kako-je-pocelo-1388895?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 330471 [name] => požar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => pozar [link] => /tag/pozar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 613791 [name] => požar brod [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-07-29 10:11:57 [main_article_id] => 0 [alias] => pozar-brod [link] => /tag/pozar-brod ) [2] => stdClass Object ( [id] => 335736 [name] => Medulin [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => medulin [link] => /tag/medulin ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => istraga u tijeku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Zbrajaju se štete velikog požara u Medulinu, šef marine: Imamo snimljeno kako je počelo! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-15-12-51-41-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185677.jpg [galleryCount] => 17 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Goran Šebelić/Cropix [mainImageDesc] =>

Kataklizmički prizori iz Medulina

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185677.jpg [title] =>

Kataklizmički prizori iz Medulina

Goran Šebelić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185674.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185689.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185691.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185683.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185682.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185679.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185673.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185675.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185670.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185669.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185667.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185640.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185637.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185631.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27185635.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/15/27184990.jpg [title] => Goran Šebelić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vatrena buktinja je noćas, pred samo jutro, vrlo brzo zahvatila 22 brodice u medulinskoj lučici i ponovno izazvala veliku materijalnu štetu, no, srećom, nema ozlijeđenih.

Izgorjele su jahte, gliseri i turističke brodice za najam u dijelu medulinske marine blizu medulinskog malina, a očevici tog velikog požara u luci kažu kako bi šteta bila još i veća da je vjetar puhao prema unutrašnjosti luke.

Vlasnici brodica iz Medulina odmah su dojurili u luku. Iako je cijelo područje odmah osigurano policijskim trakama, mnogi su skakali u more i odvezivali svoje brodice kako se ne bi zapalile.

Neki od njih uspjeli su tako spasiti svoju imovinu, a dio njih samo je gledao kako im brodice nestaju u buktinji. Neki su došli kada je već sve bilo gotovo.

Puljaninu Zdenku Lovrinoviću mehaničar je ujutro javio za požar, no stigao je kada je već sve bilo gotovo. Na vezu u Medulinu jahtu je imao samo jedan dan. Jahta vrijedna 100 tisuća eura već je bila prodana, a polog je plaćen. Novi ju je vlasnik trebao preuzeti.

- Prodao sam taj brod i dobio avans za njega. Trebao je ići dalje. Ne bih plakao zbog ovoga što se dogodilo. Sretan sam što sam živ. Ne znam što sada. Nikad mi se to nije dogodilo. Pretpostavljam da postoji osiguranje i da treba vidjeti zbog čega se to dogodilo. Moje je mišljenje da se to dogodilo na nekoj barci gdje je krenula vatra i to je uzrokovalo ostatak požara. Po mojoj logici, osiguranje te barke trebalo bi pokriti štetu drugih brodica. Moj je brod osiguran, ali nemam kasko. Ne znam što sada. U svakom slučaju, što bude, bit će. Peh - rekao nam je kratko Lovrinović koji je gledao prema zgarištu u medulinskoj luci u nevjerici.

---

---

Vjerojatno ni sam još nije svjestan što se dogodilo, kao ni drugi vlasnici brodica koji su samo netremice gledali u more i svoje izgorjele brodice koje su počele tonuti na morsko dno.

Požar se širio brzinom munje

S druge strane marine još se gasio izletnički brod Medulinca Josipa Flaha koji u Medulinu ima turističku agenciju. On je među prvima vidio kada je požar buknuo jer živi u zgradi odmah do lučice i s balkona gleda ravno na ponton koji je nekoliko sati prije bio u plamenu. Kaže nam da ga je probudila eksplozija s jednog broda te je izašao na balkon vidjeti o čemu se radi. Vidio je jedan brod na sredini pontona u plamenu i policajce koji su stigli na teren.

- Vjerujem da je požar prijavio čuvar u marini - rekao nam je Flah, stigli su i vatrogasci, ali su onda već gorjele gotovo sve brodice na pontonu.

- Požar sam vidio oko 4 sata ujutro. Kada sam čuo eksploziju, pitao sam se što je to. Došao sam na balkon i vidio kako opako gori jedan brod na sredini pontona. Dok sam bio na balkonu, bura je prebacivala plamen s broda na brod - rekao je Flah.

Njegova je supruga dodala da je htio ići spašavati brodove, ali ga je zaustavila.

---

image
Goran Šebelić/Cropix
---

- U roku od deset minuta taj se požar proširio na sve brodice. Gorjelo je ulje. Trebalo je vremena dok su se vatrogasci organizirali i spojili vodu. Cijela je linija gorjela dok su vatrogasci došli. Oni su gasili odostraga prema naprijed, pa se zapalila druga strana pontona. To je bilo ružno vidjeti. Sve je bilo u buktinji, ipak je to plastika. Treba minuta ili dvije da se plamen prenese s jednog broda na drugi. Onda su došli vlasnici brodica i pomagali s mora. Spasili su dva broda. Jedan se vlasnik broda za prijevoz putnika bacio u more, iako ga policajci nisu pustili da prijeđe traku, i otplivao je do svoje brodice. Odvezao ju je i spasio. Moj se brod isto dobrano zapalio i još ga gase te su ga odvukli na drugu stranu luke - ispričao nam je vlasnik tog izletničkog broda.

Nada se da šteta neće biti stopostotna, iako stanje na terenu pokazuje da je brod gotovo u potpunosti izgorio izvana i iznutra. Ne želi niti procjenjivati kolika će biti šteta. Vjeruje da bi marina trebala nadoknaditi dio štete.

Eksplozije probudile Medulince

Eksplozija je oko 4.30 sati probudila i Medulinca Mladena Kolenka koji je mislio da mu se nešto dogodilo u kući. No, kada je čuo drugu eksploziju, znao je da se događa nešto drugo u mjestu. Vidio je gusti crni dim.

- Sva sreća što je bila bonaca i nije bilo jače bure jer bi se požar brzo prebacio u luku. Vlasnici brodica su domaći, većinom su to privatne brodice, brodice za iznajmljivanje i jahte. Prema mojim informacijama, brodicu od 5,5 metara za manje od 30 tisuća eura nećete naći na prodaju ni polovnu. A tu su bile 22 brodice. To je golema šteta. To je jedna od najvećih katastrofa koja se dogodila u Medulinu - istaknuo je Kolenko.

No, uz manje brodice ovdje je bilo i nekoliko jahti čija vrijednost doseže i 100 tisuća eura. Zanimljivo je da ovo nije prvi veći požar u medulinskoj luci. Posljednji se dogodio prije tri godine usred kolovoza kada je izgorjelo pet brodica.

Ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos, pod čijom je ingerencijom lučica, kaže da je područje nadzirano i imaju noćnog čuvara i kamere.

- One će točno pokazati otkud je požar krenuo. Trenutačno nemamo struje u objektu, ali čim se struja osposobi, imamo sve snimljeno, pa ćemo utvrditi kako se i što dogodilo - izjavio je Brnos.

---

image
Goran Šebelić/Cropix
---

Zasad se pretpostavlja da je požar planuo na nekom od brodova, a ne na instalacijama u lučici.

- Dok se očevid ne dovrši, ne možemo znati točno. Dakle, područje je osigurano, a sada ćemo vidjeti pod kakvim se okolnostima požar dogodio, pa ćemo s osiguravajućim kućama vidjeti koje su opcije za rješavanje ovog slučaja - dodao je Brnos.

Lučka kapetanija postavila je brane da se ne širi onečišćenje koje je nastalo izlijevanjem goriva s izgorjelih brodica u more.

- Nažalost, ima onečišćenja, ali, srećom, nije veliko. Postavile su se brane, a iz opreza dovest ćemo i gumenu branu ako bude potrebno da se stavi iznad samoupijajućih brana. Pozvan je i eko brod koji je na putu za Medulinski zaljev i koji će pokušati sanirati dio onečišćenja koji je ‘otišao‘. Riječ je o ugljikovodicima iz tih brodica, čađi i dijelovima brodica - objasnila je lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc.

Medulinski načelnik Ivan Kirac rekao je kako je ovo jedna velika tragedija.

- Na terenu sam bio prisutan od ranih jutarnjih sati. Oko 4.25 sati došao sam na teren i tu su već bili vatrogasci. Čuo sam se s kapetanicom i odmah se postavila samoupijajuća membrana kako bi se zaustavilo onečišćenje mora. Općina će biti na raspolaganju Lučkoj upravi i Lučkoj kapetaniji te ćemo u koordinaciji s njima pomoći korisnicima vezova u mogućnostima koje budemo imali - napomenuo je Kirac.

Požar, za koji je dojava stigla oko 4 sata, malo prije 7 sati stavljen je pod kontrolu. U gašenju su sudjelovali pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe s četiri vozila, a njima su se priključili i pripadnici medulinskog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom. Sada će se cijelim slučajem pozabaviti istarska policija.

- Najvažnije je da zasad nema dojava da je netko u događaju ozlijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira, a čim se steknu sigurnosni uvjeti, policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će očevidu - zaključila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

---

image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
------
image
Goran Šebelić/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix Goran Šebelić/Cropix
Goran Šebelić/Cropix

Kataklizmički prizori iz Medulina

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/zbrajaju-se-stete-velikog-pozara-u-medulinu-sef-marine-imamo-snimljeno-kako-je-pocelo-1388895 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=2e5c4f63a09e3cab35dbfb53fc70bec1c21e998b [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Zbrajaju+se+%C5%A1tete+velikog+po%C5%BEara+u+Medulinu%2C+%C5%A1ef+marine%3A+Imamo+snimljeno+kako+je+po%C4%8Delo%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fvijesti%2Fzbrajaju-se-stete-velikog-pozara-u-medulinu-sef-marine-imamo-snimljeno-kako-je-pocelo-1388895 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fom%2Fvijesti%2Fzbrajaju-se-stete-velikog-pozara-u-medulinu-sef-marine-imamo-snimljeno-kako-je-pocelo-1388895 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => istraga u tijeku [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM

istraga u tijekuZbrajaju se štete velikog požara u Medulinu, šef marine: Imamo snimljeno kako je počelo!

Piše Barbara Ban/JL
15. svibnja 2024. - 14:49

Vatrena buktinja je noćas, pred samo jutro, vrlo brzo zahvatila 22 brodice u medulinskoj lučici i ponovno izazvala veliku materijalnu štetu, no, srećom, nema ozlijeđenih.

Izgorjele su jahte, gliseri i turističke brodice za najam u dijelu medulinske marine blizu medulinskog malina, a očevici tog velikog požara u luci kažu kako bi šteta bila još i veća da je vjetar puhao prema unutrašnjosti luke.

Vlasnici brodica iz Medulina odmah su dojurili u luku. Iako je cijelo područje odmah osigurano policijskim trakama, mnogi su skakali u more i odvezivali svoje brodice kako se ne bi zapalile.

Neki od njih uspjeli su tako spasiti svoju imovinu, a dio njih samo je gledao kako im brodice nestaju u buktinji. Neki su došli kada je već sve bilo gotovo.

Puljaninu Zdenku Lovrinoviću mehaničar je ujutro javio za požar, no stigao je kada je već sve bilo gotovo. Na vezu u Medulinu jahtu je imao samo jedan dan. Jahta vrijedna 100 tisuća eura već je bila prodana, a polog je plaćen. Novi ju je vlasnik trebao preuzeti.

- Prodao sam taj brod i dobio avans za njega. Trebao je ići dalje. Ne bih plakao zbog ovoga što se dogodilo. Sretan sam što sam živ. Ne znam što sada. Nikad mi se to nije dogodilo. Pretpostavljam da postoji osiguranje i da treba vidjeti zbog čega se to dogodilo. Moje je mišljenje da se to dogodilo na nekoj barci gdje je krenula vatra i to je uzrokovalo ostatak požara. Po mojoj logici, osiguranje te barke trebalo bi pokriti štetu drugih brodica. Moj je brod osiguran, ali nemam kasko. Ne znam što sada. U svakom slučaju, što bude, bit će. Peh - rekao nam je kratko Lovrinović koji je gledao prema zgarištu u medulinskoj luci u nevjerici.

Vjerojatno ni sam još nije svjestan što se dogodilo, kao ni drugi vlasnici brodica koji su samo netremice gledali u more i svoje izgorjele brodice koje su počele tonuti na morsko dno.

Požar se širio brzinom munje

S druge strane marine još se gasio izletnički brod Medulinca Josipa Flaha koji u Medulinu ima turističku agenciju. On je među prvima vidio kada je požar buknuo jer živi u zgradi odmah do lučice i s balkona gleda ravno na ponton koji je nekoliko sati prije bio u plamenu. Kaže nam da ga je probudila eksplozija s jednog broda te je izašao na balkon vidjeti o čemu se radi. Vidio je jedan brod na sredini pontona u plamenu i policajce koji su stigli na teren.

- Vjerujem da je požar prijavio čuvar u marini - rekao nam je Flah, stigli su i vatrogasci, ali su onda već gorjele gotovo sve brodice na pontonu.

- Požar sam vidio oko 4 sata ujutro. Kada sam čuo eksploziju, pitao sam se što je to. Došao sam na balkon i vidio kako opako gori jedan brod na sredini pontona. Dok sam bio na balkonu, bura je prebacivala plamen s broda na brod - rekao je Flah.

Njegova je supruga dodala da je htio ići spašavati brodove, ali ga je zaustavila.

image
Goran Šebelić/Cropix

- U roku od deset minuta taj se požar proširio na sve brodice. Gorjelo je ulje. Trebalo je vremena dok su se vatrogasci organizirali i spojili vodu. Cijela je linija gorjela dok su vatrogasci došli. Oni su gasili odostraga prema naprijed, pa se zapalila druga strana pontona. To je bilo ružno vidjeti. Sve je bilo u buktinji, ipak je to plastika. Treba minuta ili dvije da se plamen prenese s jednog broda na drugi. Onda su došli vlasnici brodica i pomagali s mora. Spasili su dva broda. Jedan se vlasnik broda za prijevoz putnika bacio u more, iako ga policajci nisu pustili da prijeđe traku, i otplivao je do svoje brodice. Odvezao ju je i spasio. Moj se brod isto dobrano zapalio i još ga gase te su ga odvukli na drugu stranu luke - ispričao nam je vlasnik tog izletničkog broda.

Nada se da šteta neće biti stopostotna, iako stanje na terenu pokazuje da je brod gotovo u potpunosti izgorio izvana i iznutra. Ne želi niti procjenjivati kolika će biti šteta. Vjeruje da bi marina trebala nadoknaditi dio štete.

Eksplozije probudile Medulince

Eksplozija je oko 4.30 sati probudila i Medulinca Mladena Kolenka koji je mislio da mu se nešto dogodilo u kući. No, kada je čuo drugu eksploziju, znao je da se događa nešto drugo u mjestu. Vidio je gusti crni dim.

- Sva sreća što je bila bonaca i nije bilo jače bure jer bi se požar brzo prebacio u luku. Vlasnici brodica su domaći, većinom su to privatne brodice, brodice za iznajmljivanje i jahte. Prema mojim informacijama, brodicu od 5,5 metara za manje od 30 tisuća eura nećete naći na prodaju ni polovnu. A tu su bile 22 brodice. To je golema šteta. To je jedna od najvećih katastrofa koja se dogodila u Medulinu - istaknuo je Kolenko.

No, uz manje brodice ovdje je bilo i nekoliko jahti čija vrijednost doseže i 100 tisuća eura. Zanimljivo je da ovo nije prvi veći požar u medulinskoj luci. Posljednji se dogodio prije tri godine usred kolovoza kada je izgorjelo pet brodica.

Ravnatelj Lučke uprave Pula Dalibor Brnos, pod čijom je ingerencijom lučica, kaže da je područje nadzirano i imaju noćnog čuvara i kamere.

- One će točno pokazati otkud je požar krenuo. Trenutačno nemamo struje u objektu, ali čim se struja osposobi, imamo sve snimljeno, pa ćemo utvrditi kako se i što dogodilo - izjavio je Brnos.

image
Goran Šebelić/Cropix

Zasad se pretpostavlja da je požar planuo na nekom od brodova, a ne na instalacijama u lučici.

- Dok se očevid ne dovrši, ne možemo znati točno. Dakle, područje je osigurano, a sada ćemo vidjeti pod kakvim se okolnostima požar dogodio, pa ćemo s osiguravajućim kućama vidjeti koje su opcije za rješavanje ovog slučaja - dodao je Brnos.

Lučka kapetanija postavila je brane da se ne širi onečišćenje koje je nastalo izlijevanjem goriva s izgorjelih brodica u more.

- Nažalost, ima onečišćenja, ali, srećom, nije veliko. Postavile su se brane, a iz opreza dovest ćemo i gumenu branu ako bude potrebno da se stavi iznad samoupijajućih brana. Pozvan je i eko brod koji je na putu za Medulinski zaljev i koji će pokušati sanirati dio onečišćenja koji je ‘otišao‘. Riječ je o ugljikovodicima iz tih brodica, čađi i dijelovima brodica - objasnila je lučka kapetanica Dolores Brenko Škerjanc.

Medulinski načelnik Ivan Kirac rekao je kako je ovo jedna velika tragedija.

- Na terenu sam bio prisutan od ranih jutarnjih sati. Oko 4.25 sati došao sam na teren i tu su već bili vatrogasci. Čuo sam se s kapetanicom i odmah se postavila samoupijajuća membrana kako bi se zaustavilo onečišćenje mora. Općina će biti na raspolaganju Lučkoj upravi i Lučkoj kapetaniji te ćemo u koordinaciji s njima pomoći korisnicima vezova u mogućnostima koje budemo imali - napomenuo je Kirac.

Požar, za koji je dojava stigla oko 4 sata, malo prije 7 sati stavljen je pod kontrolu. U gašenju su sudjelovali pripadnici pulske Javne vatrogasne postrojbe s četiri vozila, a njima su se priključili i pripadnici medulinskog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Uzrok požara i materijalna šteta utvrdit će se očevidom. Sada će se cijelim slučajem pozabaviti istarska policija.

- Najvažnije je da zasad nema dojava da je netko u događaju ozlijeđen. Požar je pod nadzorom, stanje se normalizira, a čim se steknu sigurnosni uvjeti, policijski službenici i inspektor za zaštitu od požara pristupit će očevidu - zaključila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Suzana Sokač.

image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
image
Goran Šebelić/Cropix
15. svibanj 2024 14:51