StoryEditorOCM
Glava šotobracoKorona i ludilo

Sada bi Plenki, a ne Milanović triba pozdraviti hejtere

Piše Branimir Periša
27. srpnja 2020. - 18:45

Dobra Parona brzo se prikrstila čitajući novine i rekla da je svit ne samo ugrožen od korone, nego i od ludila.
- Ajte molin vas, otpovrnija jon je El Tigre, to s ludilon je već reka Prisidnik Zoki. U međuvrimenu je ispalija još bisera šta zavriđuju citiranje, pa nan zato ode ne derite stare koze! - pogleda ju je priko oka između dva guclja ledene zidaruše.

-Ma ništa od toga, nego je otvoreno pismo svitskoj javnosti, i to priko engleskoga 'Gvardijana' potpisalo 96 gnjilih bogataša sa svih strana svita, objašnjava ona i dalje ne dolazeći sebi.

I zamislite, nastavlja, na koliniman priklinju svoje vlade neka ih rubaju sa poreziman i uzmu in šta više bogastva za spas svita uništenoga krizon zbog korone. Ol' nije sve ošlo u papar i pobenavilo? Da nisu i sami pribolili koronu, pa in udrilo na možđane? - jopeta se prikrstila Dobra Parona.

- Eto pravog i plemenitog svita! A ne ka neki, šta bi poslin mise i prosjaku zdimili kunu iz klobuka, oduševija se Bili Smo Uskoro. Da je neki od otih plemenitih guzonja tute, izljubija bi ga i izgrlija; nabaška, platija bi mu i marendu – nije skriva kolko su ga razgalili svojon geston.

- Ne znan, ne znan... - zamislija se puno oprezniji El Tigre. Jerbo, svit je lud odavno dočin sačica njih imaju tolko da ga sada šoldima mogu prikriti spašavajući ga. Ka drugo, oni su sami, svojon moći i utjecajen napravili sve da ih se ne oporezuje dovoljno, pa sada priklinju političare da in uzmu šolde. A oni se ne usuđuju, jerbo ne mogu od stra' i treća – reka je velevažno El Tigre pružajući kažiprst – ko bogatiman brani, bez ote cmoljave predstave u uglednoj novini – darivati šolde šakon i kapon, kolko želu i komen želu, za opće dobro svita! Ionako su in donacije oslobođene poreza, pa in se isplati biti human.

Malo do mora

- E, pa sada su oti najbogatiji osokolili one na čelu država koje su sami postavili! Lipo i plemenito, složite se jedanput s menon, a ne da sve šta valja dočekate na nož! - naprndusila se Dobra Parona i okrenila se nikome svomen poslu okolo žlica i pinjura.

- Puno se nervirate, draga gospojo! - ironično jon je dobacija El Tigre. Bilo bi najboje da odete malo do mora, da se obanjate i opustite, a ne da brinete brige svita, ka da ih on i sam nema dovoljno.

- Ne mogu na more, čekan da mi se učini prirodna pomada za sunčanje. Ja ništa ne stavljan na tilo šta ne bi izila! - rekla je prkosno dodajući više ka usput, da bi se i on moga smočiti, jerbo pari da se kreće jedino po misečini.

- A kako ću? Čekan i ja na pomadu za tilo koju bi izija, samo šta nisan još tolko lud ni bogat da se mažen pečenon janjetinon! - jedva je dočeka odrebatiti jon. Videći da bi moglo zaiskriti, B.S. Uskoro je okrenija temu s ričiman da bi Rvaska, kako god znade, tribala iskorisiti dobru volju trulih bogataša koji bi dilili šakon i kapon, da i nama štokoda zapne u škaršelu.

- Najbolje poslati Plenkija, krenilo mu je sa ove 22 evropske miljarde! - oduševljeno je privatija El Tigre.

- Je, nakon šta je slomija Kurca! - odgovorija je ovi, na šta se Dobra Parona prenerazila dok jon nisu objasnili da je rič o Austrijskomen premijeru Kurtzu, šta na njezinu žalost, znači "kratki".

Sada bi Plenki, a ne Milanović, triba poručiti: "Pozdrav hejterima", zapalija se B.S. Uskoro, na šta mu je El Tigre reka: - Da ko drugi, vidi kurtza...

18. travanj 2024 14:02