StoryEditorOCM
Glava šotobracoBliži se Dan D

Smide li pleksiglas za u bračnu posteju imati portelu po sridi?

Piše Branimir Periša
30. travnja 2020. - 09:38

 

 

 

Dobra Parona sva je ustreptala ka lepurica, jerbo se bliži nježin dan “D”, iskrcavanje u nove uvjete poslovanja kafića, restorana i marendaških betula. Prije toga triba obaviti veliko prikrcavanje sredstava za raskuživanje, pa je dvojicu svojih virnih mušterija sa puno dužnoga opreza upitala more li za otaj delikatni postupak poslužiti obična kvasina, koje u konobi ima na damižane i sve je žešća i ljuća s vrimenon. To znadu i malešna dica, jedino se epidemiolozi na tako pitanje u nedoumici češu po glavi.

- Ako je ota naša lipa ačida ubivala kugu u svoje vrime, šta ne bi i ovu pizdariju o kojon svi znadu sve i niko ništa, s oproštenjen! Dezinfekcija iz apoteka tolko je skupa da ćemo mi ugostitelji dospiti na inkanat! - rekla je i odma raskuženon rukon prikrila justa priko maske, jerbo je ona ipak jedna fina gospoja.

- Ne znan, odgovara jon relaksirani El Tigre pogledavajući na svoga kumpara. Da san ja dr. Capak, odma bi van odgovorija protupitanjen od koje je sorte grožda kvasina? Kolko san ima čuti, u obzir dolaze jedino loze sa prisojnih položaja, okopane na mašklin i motiku. Samo od take kvasine korona krepaje na pet metara, još ako je u salati od kukumara! - reka je i nervožato jon pripomenija neka konačno izvadi njiovu dnevnu katering-dozu pića u škartociman i teke bunceka u taperveru. Budući da je sada dozvoljeno okupljanje petero, a više ne dvoje svita, opušteno se rasprndeca i Bili Smo Uskoro koji je š njiman dosad komunicira sms-oviman izdaljega. On je u redu koliko je moguće biti, ali je tek sada njegova bolja polovica pozvizdila. Toga jutra uzela mu je miru za bokun pleksiglasa koji će metniti u postelju između njih.

- A, šta kažu, smide li ota perda imati malešnu portelicu po sredini!? Da ipak uzmete miru jedno drugome ako van dođe? - zasjajile su Dobroj Paroni okice, na šta se B.S. Uskoro zakleja kako mu je jedan epidemiolog u povjerenju reka da šta se tiče otih slatkih stvari - sve more - pa i grupno, samo neka su ruke uredno oprane i dezinficirane. Pa ‘aj ti budi pametan!

-Jopeta diskriminacija! - otfrknila je Dobra Parona, jerbo se ugostiteljiman vaik dere koža sa leđa. Izvadila in je sliku grupe američkih astronauta u skafanderiman i upitala ih šta mislu, kako će jon za koji dan figurati taka oprava? Oće li jon se viditi napirlitana frizurica? Na to jon je El Tigre uzvratija slikon grupe japanskih turista od lani, di su svi sa maskaman na licu, a na rukaman in bile gvante.

- Vaik se nešto bunite, a vidite kako oni već godinaman iđu sviton prikladno opremljeni, sunca od ljudi svakog epidemiologa!
Nije tila ni pogledati, razočarala se u Japance i njivo genetsko poštenje otkako je oni njiov turist u vlaku do Knina ukra čoviku mobitel.

- A zašto oko prvomajske gradelade more biti najviše pet ljudi? -sinilo jon je odjedanput. Zato šta za više od pet svita triba naručiti janje. Za rvasko čovičanstvo nije preporučljivo trošiti, fala našen Stožeru! - otpovrnija jon je El Tigre.

16. travanj 2024 08:11