StoryEditorOCM
KošarkaDoma stopostotni

Publika se vratila na Baldekin poslije sedam mjeseci: Šibenka s lakoćom ostvarila i drugu pobjedu na svom parketu

Piše Krešimir Gulin
10. listopada 2020. - 18:33

Šibenka- Hermes Analitica 90:64 (31:20, 17:19, 16:12, 26:13)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 150. Suci: Leo Roglić, Krešimir Anzulović, Hrvoje Muhvić.

Šibenka: Freeman (15), Šarić (7), Živković (3), Gulin (12), Bašić, Sollomun (7), Miković (20), Pleadin, Vlaić, Širko (19), Jurković (2), Andabaka (5).

Hermes Analitica: Mileković (11), Mravak, Kalpić, Svoboda (10), Gazić, Šutalo (8), Marcelić, Krapić (17), Kordić (9), Perić (9).

Poslije sedam mjeseci publika se vratila na Baldekin. Doduše, tribine su se popunile i s manje od dopuštenih 30 posto kapaciteta, a gledatelji su sjedili s maskama. Ili, daleko je to bilo od one prave košarkaške atmosfere kakva inače vlada u šibenskoj dvorani.

No, za Šibenku je najvažnije da je slavila i u drugoj ovosezonskoj utakmici na Baldekinu. Tako za sada momčad trenera Dženana Rahimića radi ono što mora. Odnosno, pobjeđuje ekipe (Sonik, Hermes) koje su im ove sezone konkurenti. Stoga se lakše podnose i teški porazi koje su 'narančasti' doživjeli protiv ABA ligaša (Zadar i Cibona).

Dobar je bio ulazak domaćina u utakmicu. Serijom 9:0 relativno rano su uhvatili lijepih 23:11. Većim dijelom prvog poluvremena prednost Šibenke nije padala. Primjerice poslije nekoliko uzastopnih ubačaja playa Freemana 'narančasti' su vodili 45:31.

Međutim, u završnici je Rahimić morao odmoriti udarne, pa su se i gosti uspjeli prišuljati na manje od 10 razlike.

Šibenka je u drugom poluvremenu rutinski kontrolirala tijekm zbivanja na parketu. Ako bi malo i zagustilo Freeman i Širko (double-double učinak) uvijek su imali neko rješenje u rukavu. Sve oko pobjednika bilo je jasno početkom posljednje četvrtine kada je na semaforu zasvjetlilo (71:51).

Što se gostiju tiče, ovo im je bio četvrti uzastopni poraz. U kakvom su stanju najbolje govori podatak da se 'skinuo' i 40- godišnji trener Zvonimir Mravak. Ipak, nije zaigrao, pa je na Baldekinu ostao samo u dvostrukoj ulozi- trenera i kapetana.

20. travanj 2024 05:20