StoryEditorOCM
OstaloSlavni KPK u Crnici

Još se vuku ‘repovi‘ tučnjave na Poljudu: Solaris bez trojice kažnjenih na Korčulane

Piše Krešimir Gulin
15. listopada 2020. - 11:24

Vjerojatno nema prijatelja vaterpola koji nije pozdravio povratak KPK u prvu ligu nakon 37 godina. Međutim, Korčulani su trenutačno daleko od slavnih dana otprije više od četiri desetljeća kada su Veršić, Richter, Trifunović, Lozica, Antunović i društvo osvojili europski Kup pobjednika kupova. No, da KPK ima dosta toga reći u ovoj sezoni pokazali su u prošlom kolu uvjerljivom pobjedom u Zadru. Stoga, 'sunčani' koji su papirnati favoriti maksimalno ozbiljno dočekuju svog gosta u Crnici. To više, što će Šibenčani najvjerojatnije biti lišeni usluga trojice igrača- vratara Marina Špadare, brata mu Tonija i Jerka Penave, koji će, kako neslužbeno doznajemo biti kažnjeni zbog sudjelovanja u masovnoj tučnjavi koja je uslijedila u završnici utakmice prošlog kola između Mornara i Solarisa na Poljudu. U trenutku pisanja ovog teksta u šibenski klub još nisu stigle službene odluke o kaznama. Međutim, doznajemo kako bi Marin Šparada trebao dobiti tri utakmice kazne, a njegov brat i Penava po dvije.

- Kada nismo kompletni, onda se ni protiv koga ne možemo smatrati apsolutnim favoritom. Međutim, vjerujem kako će moji igrači iznijeti sve nedaće koje su ih snašle minulih dana i pred svojom publikom doći do pobjede- kazao je Jure Marelja, trener Solarisa.

Šibenčanima je utakmica protiv KPK silno važna, jer u sljedeće dva kola igraju kontra Juga i Mladost, gdje će teško do novih bodova:

- Odigrali smo dvije utakmice, a dobili smo jednu manje od onoga čemu smo se nadali. Ali, nema koristi od plakanja za izgubljenim, sezona je duga i bit će prilike za iskupljenje. Prva prilika nam je u petak s korčulanskim KPK-om. To je ekipa s par iskusnih igrača (Ban, Buconić, Stojčić). Imaju osvojena tri boda kao i mi, i treba ih shvatiti ozbiljno.

Naša ekipa je dobra, a može samo biti još bolja. Tek se uigravamo, zasad smo odigrali samo dvije službene utakmice u ovakvome sastavu. Trener Marelja radi s nama naporno, 'krpamo' taktičke i tehničke nedostatke i nadamo se da ćemo pružiti puno bolju predstavu od one protiv Mornara u Splitu- istaknuo je Nikola Štrkalj, bek Solarisa.

Utakmica Solaris- KPK igra se u petak u 18,30 sati na bazenu u Crnici uz prisustvo ograničenog broja gladatelja.

19. travanj 2024 21:03