StoryEditorOCM
OstaloPlivanje

Šibenčani na jakom mitingu Mladost: Briljirao Toni Slavica; Odlične utrke otplivala je i Marija Kardum

Piše Krešimir Gulin
10. studenog 2020. - 10:06

U Zagrebu je održan tradicionalni plivački miting, "Mladost" 2020. Kao i prijašnjih godina miting Mladost je ove godine okupio najbolje hrvatske plivačice i plivače u kategoriji mlađih juniora, juniora i seniora. Uz hrvatske klubove na natjecanju su nastupile i reprezentacije Slovenije i Srbije, te natjecatelji iz još nekoliko zemalja regije što je ovaj miting učinilo još i jačim. Ukupno je nastupilo više od 400 plivačica i plivača. Za Plivački klub Šibenik nastupili su Marija Kardum, Anamarija Vukičević, Robert Vukičević i Toni Slavica.

- Naš najuspješniji plivač bio je Toni Slavica. On je u mješovitim disciplinama uvjerljivo slavio u juniorskoj konkurenciji dok je u apsolutnoj konkurenciji također briljirao osvojivši dva zlata u disciplinama 200 i 400 mješovito, dok je u disciplini 100 mješovito apsolutno bio  brončani. Najbolju utrku Toni je otplivao na 200 mješovito gdje je s novim osobnim rekordom 2:02,71 zaostao samo 13 stotinki od hrvatskog mlađe juniorskog rekorda koji je u vlasništvu Saše Imprića- kazao je Dino Tepić, trener PK Šibenik.

Prema njegovim riječima, Marija Kardum je također otplivala odlične trke u mješovitim disciplinama.

- U disciplini 400 mješovito Marija je uvjerljivo slavila u apsolutnoj konkurenciji dok je u disciplini 100 mješovito osvojila broncu. Još jednu brončanu medalju Marija je osvojila u disciplini 200 leđno- istaknuo je Tepić.

Robert Vukičević je zauzeo dva šesta mjesta u jakoj konkurenciji u disciplinama 100 slobodno i 200 leptir. Anamarija Vukičević je u juniorskoj konkurenciji doplivala do ćetvrtog mjesta u disciplinama 100 prsno i 200 mješovito dok je u disciplini 200 prsno doplivala do 5. mjesta.

- Sljedeće natjecanje naši plivači bi trebali imati 21. i 22. studenog kad je na rasporedu Regionalno prvenstvo Hrvatske u Zadru- zaključio je Tepić.

20. travanj 2024 11:24