StoryEditorOCM
ZanimljivostiDobre ideje

Planirate vikend? Evo što se nudi u Kantuniću i na Baroneu

Piše šibenski.hr
5. studenog 2020. - 10:48

Ako još uvijek nemate planova za vikend evo nekoliko ideja kako ga provesti: u Kantuniću petak popodne donosi radionicu za djecu pod vodstvom mladog šibenskog cvjećara Luke Čulara, dok nova aktivnost za odrasle u subotnje jutro ovog puta nosi predznak „eko“ – Tijana Mihailović će okupljenima demonstrirati kako izraditi modne dodatke od recikliranog materijala. Prijave za sudjelovanje nisu potrebne, no kapacitet je ograničen, stoga dođite na vrijeme. 

Vikend prepun boja u petak, 6. studenog od 17:30 sati najavljuje jedan od prvih susjeda Kantunića - Luka Čular iz cvjetnog studija „Lukin cvjetni kutak“. Ispred njegova izloga uvijek se mogu zateći šareni i mirisni aranžmani koji krase gradsku ulicu. Uskoro će ukrasiti i domove malih polaznika ove radionice kroz koju će djeca od Luke naučiti kako napraviti poseban poklon za svoje najdraže. Oni pak za vrijeme trajanja radionice mogu iskoristiti promotivne akcije obrtnika i ugostitelja smještenih na Maloj Loži i oko nje.  

Subota će pak Kantunić pretvoriti u dizajnerski studio. Od 11 sati, pod vodstvom Tijane Mihailović (Š.U.M. - Šibenska udruga mladih) izrađivat će se torbice i vrećice od recikliranog materijala. Viška iskoristivog materijala iz kućne radinosti se uvijek nađe, pa ukoliko imate ostatke tkanina ili sličnog materijala za kojeg smatrate da bi bio pun pogodak za vašu kreaciju, slobodno ga ponesite sa sobom. Djeca u Kantuniću već su naučila principe recikliraj – prenamijeni – ponovno iskoristi kroz nekoliko održanih ekoloških radionica „Eko-čuvari tvrđava“, a sada je došao na odrasle da ih nauče, primjene i stvore nešto novo. 

Za kraj tjedna na Baroneu se sprema netipična priča - desert prije nedjeljnog ručka. Tradicionalne slastice pripremat će se na zdraviji način, odnosno spravljati od sirovih namirnica. Za recepte će se pobrinuti Ana Cigić, vlasnica O.DA bara u kojem dnevni meni čine veganska i vegetarijanska jela i prirodni sokovi. Ipak, kako i priliči kraju tjedna, pod Aninim mentorstvom i asistenciju, veliki i mali posjetitelji će pripremati zdrave slastice od 11 sati.

Broj sudionika je ograničen, a kako bi namirnice bile spremne za sve, potrebna je i prijava mailom na citypoint@tvrdjava-kulture.hr najkasnije do subote, 7. studenog u 18 sati.

19. travanj 2024 19:02