StoryEditorOCM
Crna kronikaU BLIZINI DRNIŠA

Ispitan 50-godišnjak zbog prijetnje i nasilja u obitelji i predložen mu istražni zatvor

Piše Zdravko Pilić
2. prosinca 2020. - 19:03


U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1970.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje iz članka 139. stavka 3. u svezi stavka 2. Kaznenog zakona i nasilja u obitelji iz članka 179. a KZ-a. - izvjestili su iz Odvjetništva
Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 50-godišnjak tijekom duljeg razdoblja, a osobito od 2015. do 29. studenog 2020. u obiteljskom domu u mjestu u blizini Drniša, u više navrata, u alkoholiziranom stanju, protivno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji, verbalno i fizički napadao izvanbračnu suprugu te joj prijetio smrću, čime je kod oštećenice izazvao strah da će realizirati prijetnju te ju je ponizio.
Nakon što je okrivljenik ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage odbio je prijedlog i odredio mjere opreza, zabranu dolaska u kuću u kojoj živi oštećenica, zabranu približavanja, kao i uspostavljanja i održavanja veze s oštećenicom.

20. travanj 2024 03:39