StoryEditor
Borilački sportovijuniori i mlađi seniori

Poreč će biti domaćin dvaju Europskih prvenstava: Priprema za ova natjecanja traju već nekoliko mjeseci sve smo podignuli na višu razinu

30. listopada 2020. - 17:54
Jack Guez/AFP

Nakon što je Hrvatska bila domaćin prvog službenog judo natjecanja nakon "lockdowna", Europskog kupa u Dubrovniku, u Poreču će se održati dva europska prvenstva u judu - od 4. do 6. studenog Europsko prvenstvo za juniore,  a od 9. do 10. studenoga Europsko prvenstvo za mlađe seniore do 23 godine.

Izniman ugled odličnog organizatora judo natjecanja, kojeg je Hrvatski judo savez s partnerima stekao posljednjih godina, u razdoblju koronavirusa urodila je dobijanju domaćinstva dva dva europska prvenstva za judašice i judaše. 

Na Europskom juniorskom prvenstvu sudjelovat će 412 sportaša iz 40 zemalja,dok će se u konkurenciji mlađih seniora natjecati 352 sportaša iz 36 zemalja.

- Iskustva državnog prvenstva u Zagrebu, a zatim i Europskog kupa u Dubrovniku, svakako će poslužiti i da na natjecanjima u Poreču imamo jednaku razinu sigurnosti, kvalitete organizacije i zadovoljstva svih prisutnih. Priprema za ova natjecanja traju već nekoliko mjeseci, a zbog epidemioloških mjera i logistike, naš je organizacijski tim podignuo kvalitetu rada na još višu razinu - kazala je Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza i predsjednica organizacijskog odbora natjecanja, koja je dodala da na tribinama dvorane Intersport neće biti gledatelja.

Na juniorskom prvenstvu će nastupiti po devet hrvatskih judašica i judaša, a na mlađem seniorskom po osam naših natjecateljica i natjecatelja.

- Nastup na domaćem tatamiju je uvijek motivacija više, a kako se nalazimo u periodu kada ništa ne znamo sa sigurnošću, počevši od forme svih koji dolaze, možemo samo reći kako su naša najistaknutija imena Ana Viktorija Puljiz, Karla Prodan i Helena Vuković. Međutim, već su i prije naši judaši i judašice pokazali kako znaju pozitivno iznenaditi, tako da vjerujemo u sve koji će nastupiti u Poreču - kazao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

Domaćin za smještaj sportaša i organizatora je Plava Laguna, a gosti će boraviti u Hotelu Parentium i Hotelu Molindrio Plava Laguna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. siječanj 2021 15:07