StoryEditorOCM
PolitikaAKTIVISTIČKI SINDROM

Male stranke za velike raskole: što su glavni uzroci neuspješnosti novih stranaka u Hrvatskoj, zbog čega su im SDP i HDZ i dalje nedostižni

Piše Hrvoje Prnjak
29. studenog 2020. - 13:26
Dalija Orešković i Marijana Puljak su se udružile, dok je Puljak otprije surađivala s Ankom Mrak-Taritaš u formiranju tzv. Amsterdamske koalicijeDamjan Tadić/Cropix

Ujedinjenje stranke Pametno i Stranke s Imenom i Prezimenom, odnosno registriranje posve nove stranke po imenu Centar, na kraju je postalo svojevrsni epicentar.

Ali ne u smislu emitiranja nekih novih političkih impulsa koji bi mogli "prodrmati" Hrvatsku, nego smo očito dobili tek epicentar potresa i lomova u stranci saborske zastupnice Marijane Puljak.

Četrdesetak dosadašnjih članova Pametnog je nakon integracije sa strankom koja je, nota bene, zamišljena kao svojevrsni "Most 2" Paula Coelha hrvatske stranačke scene, odnosno Ivice Relkovića, istupilo iz stranke zbog, kako kažu, nezadovoljstva načinom na koji je došlo do spajanja, tj. stvaranja treće stranke. Ogorčeni su jer ih se "ništa nije pitalo", zbog čega se osjećaju - prevareno.

"U stranci nisu provedeni unutarstranač...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 06:44