StoryEditorOCM
ĐiradaU ČETVRTAK

Otvorenje izložbe predmeta iz fundusa „Ljubav nas veže i spaja“

Piše Zadarski.hr
10. studenog 2020. - 15:02

Dokumentacijska i Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar pozivaju Vas na otvorenje izložbe predmeta iz fundusa „Ljubav nas veže i spaja“. Otvorenje izložbe je u četvrtak, 12. studenog 2020. u 12 sati u Edukativnoj dvorani Kneževe palače. Izložba se priređuje uz 25. Edukativnu muzejsku akciju na temu Ljubav i ususret obilježavanju 188. godišnjice osnutka muzeja.

Ovom izložbom prezentiraju se odabrani predmeti iz muzejskog fundusa na temu ljubav. Kao što je već više puta rečeno, a zajedničkim izložbenim projektima i ostvareno, muzejski odjeli građom o kojoj skrbe imaju potencijal ispričati priče o bilo kojoj temi koja se pred njih postavi. Ovaj put, u okviru 25. Edukativne muzejske akcije udružili smo snage i iz čuvaonica odabrali predmete koji progovaraju o ljubavi – onoj roditeljskoj, bračnoj, bratsko-sestrinskoj, prijateljskoj, o ljubavi prema Bogu, umjetnosti, glazbi, sportu, zavičaju, prirodi, o ljubavi prema samima sebi. Izložba je prije svega namijenjena djeci predškolske i školske dobi kao podsjetnik na spomenute pojavnosti ljubavi, ali i svima koji žele osjetiti malo pozitivne energije u ovim vremenima neizvjesnosti i tmurnih vijesti. Uz izložbu će biti organiziran i edukativni program, a sve na temu ljubav.

Koncepcija izložbe: Natali Čop

Edukativni program uz izložbu:

Natječaj za osnovnoškolce i djecu u dječjim vrtićima za snimanje kratkog videa s pjesmom ili recitacijom. Pristigli radovi će biti objavljeni online 20. 11. 2020.

Kviz za srednjoškolce, ponedjeljak, 16. 11. 2020. u 11 sati, Edukativna dvorana Kneževe palače i web stranica Narodnog muzeja Zadar

Predavanje Ante Mihića, Može, ljubav!, 19. 11. 2020. u 11 sati, Edukativna dvorana Kneževe palače

Predavanje Jasenke Lulić Štorić, Voli, ne voli - tko koga, zašto i kako..., ponedjeljak, 23. 11. 2020. u 11 sati, Edukativna dvorana Kneževe palače

Koncepcija edukativnog programa: Lucija Sekula

Organizatori: Dokumentacijska i Pedagoška služba NMZ

Ulaz na izložbu i popratne programe je slobodan uz poštivanje epidemioloških mjera. Izložba će trajati do 15. prosinca 2020.

17. travanj 2024 01:18