StoryEditorOCM
ĐiradaPREMIJERA DRAME PLUS

Predstavom "U očekivanju Godota" pokazat će na što sve čekaju mladi u Zadru, koliko su obećanja čuli i datuma zaokružili. Saznajte hoće li ga dočekati

Piše M. Gugić Magaš
17. studenog 2020. - 21:46

Estragon: Hajdemo odavde.   

Vladimir: Ne možemo.  

Estragon: Zašto?  

Vladimir: Čekamo Godota.

U ovim kratkom dijalogu sažeto je gotovo cijelo jedno svjetski poznato djelo pisca Samuela Becketta - "U očekivanju Godota". A upravo će na daskama HNK Zadra, u četvrtak u 20 sati, mladi glumci Drame plus čekati svoga Godota. Pod redateljskom palicom Vinka Radovčića pripremili su svojim sugrađanima treću premijeru iz projekta „Lektira na sceni“ i time zaokružili tekuću kazališnu sezonu. 

No, što publika može očekivati od talentiranih glumica i glumaca dok iščekuje ovu novu predstavu? 

- Ovo je još jedan naš autorski projekt koji smo započeli odmah nakon „Životinjske farme“. On je produkt velikog rada i svojevrsno je istraživanje koje sadrži različite elemente, od dramskog, sve do performansa. Mi zapravo ovom predstavom ,na jedan simboličan način, govorimo o potrebama mladih u gradu, pokazujemo na što sve čekaju, koliko su obećanja čuli i datuma zaokružili, opisujemo njihova stanja te ćemo pokušati pokazat kako oni provode vrijeme čekajući „tog nekog“, odnosno „to nešto“ – pojasnio nam je Radovčić dodavši kako je posebno za ovu predstavu odabrao Centar za mlade kao predmet iščekivanja generacije Zadrana.  

image
Jure Miskovic/Cropix

- Ovi moji mladi ljudi sigurno su budući korisnici tog centra jer su svi srednjoškolci, tako da je bilo zanimljivo tijekom procesa nastanka predstave raspravljati s njima o njihovoj budućnosti u tom centru – istaknuo je Radovčić dodavši kako se čak u jednoj sceni prikazuje ulazak glumaca u Centar, kad taj Godot, na neki način, konačno i dođe...

- ideja nam je da drugi čin, jednog dana, odigramo baš u novoobnovljenom Centru. Da pokažemo da je Godot stvarno stigao – zaključio je Vinko dodavši kako jedva čekaju otvorenje jer im prostor Drame plus postaje premali s obzirom na sve veći interes mladih Zadrana za glumu.  

image
Jure Miskovic/Cropix
25. travanj 2024 17:52