StoryEditorOCM
ForumKOLEKTIVNA ZAŠTITA

Milanović smatra da bi se svi hrvatski građani trebali cijepiti, spreman je to pokazati svojim primjerom i javno primiti cjepivo

Piše Hina
4. prosinca 2020. - 16:01

Predsjednik republike Zoran Milanović smatra da bi se svi hrvatski građani trebali cijepiti protiv covida-19, a osobno je spreman i javno se cijepiti kako bi primjerom pokazao važnost cijepljenja, rekao je u petak Milanovićev glasnogovornik Nikola Jelić.

"Predsjednik Milanović je mišljenja da bi se svi trebali cijepiti, računa pri tome na građansku odgovornost i svijest, a spreman je i javno se cijepiti kako bi svojim primjerom pokazao važnost cijepljenja", odgovorio je Jelić Hini na pitanje je li se hrvatski predsjednik spreman javno cijepiti protiv covida-19.

Predsjednik Milanović još je 24. studenoga javno rekao kako će se, ako treba, cijepiti prvi jer je važno da hrvatski građani razumiju da je cijepljenje dobro i potrebno te da se na taj način štitimo kolektivno, podsjetio je Jelić.

Kako bi građane potaknuli na cijepljenje protiv covida-19 bivši američki predsjednici Barack Obama, George W. Bush i Bill Clinton izjavili su da su spremni javno se cijepiti. 

Hrvatska je naručila 5,6 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, a cijepljenje bi moglo započeti Pfizerovim cjepivom koje bi trebalo prvo stići u 125.000 doza s kojima se može procijepiti 62.500 ljudi.

Spremnost da se javno cijepe danas su izrazili i vodeći ljudi Nacionalnog stožera civilne zaštite.
 

16. travanj 2024 23:14