StoryEditorOCM
KalelargaRAZVOJ MARIKULTURE

Zadar je danas domaćin konferencije “Održivo ribarstvo i akvakultura”: Domaći stručnjaci raspravljaju o budućnosti ove vitalne gospodarske grane!

Piše Zadarski.hr
21. rujna 2022. - 13:26
Na fotografiji: (s lijeva) Jadran Kapor, Aljosa Duplic, Ante Misura, Ana Brala Gospic, Ivan Birkic i Nedo VrgocJure Miskovic/Cropix

Zadar je danas domaćin konferencije “Održivo ribarstvo i akvakultura” u organizaciji Hanza medije te uz podršku Ministarstva poljoprivrede, Zadarske županije, Grada Zadra, Hrvatske gospodarske komore i tvrtke “Cromaris”.

Marikultura na zadarskom području čini više od 70% ukupnih kapaciteta u državi, te je izuzetno bitna gospodarska grana za grad i županiju. Zbog velike potražnje za njenim proizvodima, ali i zbog ostalih utjecaja kao što su klimatske promjene, nalazi se pred velikim izazovima te je potrebno pažljivo definirati njen daljnji razvoj na održivim principima.

Upravo na tu temu raspravljali su domaći stručnjaci: Ivan Birkić, predsjednik Udruženja ribarstva i akvakulture HGK-a, Nedo Vrgoč, zamjenik ravnateljice IOR-a, Ana Brala Gospić, voditeljica proizvodnje ribarske zadruge Omega 3, Ante Mišura, ravnatelj Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede te Aljoša Duplić, ravnatelj Zavoda za zaštitu okoliša i prirode.

24. travanj 2024 02:59