StoryEditorOCM

Detaljna prognoza vremena za vikend i početak sljedećeg tjedna: čeka nas velika promjena, najavljuje se i prekid pomorskog prometa

Piše PSD
4. prosinca 2020. - 19:10

Za vikend nam dolazi promjena vremena, biti će puno toplije, ali i vjetrovitije nego prethodnih dana.

DHMZ navodi da će u subotu biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Na Jadranu i područjima uz Jadran povremeno s kišom, te vjetrovito uz jako i olujno jugo.

Najniža jutarnja temperatura u kontinentalnom dijelu Hrvatske od -2 do 3, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre malo viša, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna uglavnom od 8 do 13, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 13 do 17 °C.

- Za vikend slijedi nastavak zatopljenja, pa početkom novoga tjedna opet pad temperature, ali manje izražen od ovoga prošlih dana. Pritom će i dalje biti promjenjivo, u sjevernijim kopnenim krajevima vjerojatno suho veći dio vikenda, ali u južnijima i na Jadranu svakodnevna kiša, mjestimice i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Nevolja će biti i zbog juga, često olujnoga, u nedjelju i orkanskoga pa će plovidba povremeno biti onemogućena vjerojatno čak i nekim trajektima - navodi meteorolog Zoran Vakula za HRT. 

U Dalmaciji će i narednih dana kiše biti ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, a mnogima će vjerojatno još više smetati jako i vrlo jako jugo, ponegdje i olujno...

Evo detaljne prognoze po gradovima: 

image
DHMZ
image
DHMZ
image
DHMZ
image
DHMZ
image
DHMZ
image
DHMZ
image
DHMZ
image
DHMZ
19. travanj 2024 07:18