StoryEditorOCM
RegionalVEZA ZA OTOK

Jadrolinijinoj floti priključio se još jedan trajekt koji će ploviti na liniji Biograd – Tkon, kapaciteta za 250 putnika i 35 vozila

Piše OM
17. lipnja 2021. - 10:02

Jadrolinijinoj floti priključen je trajekt Tkon, bivši trajekt Rapske plovidbe naziva Sveti Kristofor. Putnički RO – RO brod Tkon dugačak je 42 metra, a širok 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila.

Riječ je o brodu izgrađenom u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine te njegovim priključivanjem flota Jadrolinije broji 55 brodova. Brod Tkon preuzet će liniju Biograd – Tkon koju trenutno održava trajekt Prizna, brod star više od 50 godina.

Ovom se investicijom nastoji povećati kvaliteta usluge za putnike na toj liniji kroz omogućavanje pouzdane veze u svim vremenskim uvjetima, ali i ugodnijeg putovanja u modernijem brodu, kažu iz Jadrolinije.

Promjena broda utjecat će i na posadu, budući da Tkon pruža kvalitetniji smještaj koji boravak i život na brodu čini lagodnijim.

Drugi Jadrolinijin novonabavljeni trajekt namijenjen zadarskom plovnom području trenutno odlazi u brodogradilište na remont i prilagodbu vizualnom identitetu Jadrolinije. Njegovo uključivanje u liniju planirano je u visokoj sezoni ove godine, periodu kada se očekuje pojačan rast prometa.

Odabirom imena ovog trajekta nastavlja se tradicija imenovanja prema hrvatskim otocima, a imenom Tkon, gradu na otoku Pašmanu, dodatno se naglašava povezanost novog trajekta s linijom na kojoj će ploviti.

- Veoma smo zadovoljni ovom investicijom budući da ona nastavlja odlučan pravac obnove flote, što je ujedno i strateški cilj razvoja Jadrolinije. Riječ je o petom brodu priključenom floti u posljednje četiri godini te će njegov kapacitet i maritimne sposobnosti znatno utjecati na povećanje kvalitete usluge. Vjerujemo da će putnici na liniji Biograd – Tkon ovu promjenu dočekati s veseljem s obzirom na starost trajekta Prizna koji ih je do sada vjerno služio, no čija zamjena stiže kao pozitivan znak napretka i bolje povezanosti. Jadrolinija nastavlja biti pouzdana veza hrvatskih otoka i kopna, a naša je odgovornost neprestano promišljati kako tu vezu učiniti još boljom, kazao je predsjednik Uprave Jadrolinije David Spota prilikom nabave trajekta Tkon. 

25. travanj 2024 14:37