StoryEditorOCM
RegionalDIVLJAJU VALOVI

‘Trula‘ južina ‘oprala‘ je Dalmaciju, sutra repriza. Zbog nevremena do daljnjega u prekidu i katamaranske linije između Splita i otoka

Piše M.Dr./Hina
2. prosinca 2020. - 22:04

Nakon bure u Dalmaciju je stigla i kiša, uz nju i 'trula' južina. Kiša nije prestajala padati cijeli dan duž obale. U Dućama su vlasnici malih brodica bili primorani izvući brodice na suho kako ih jugo ne bi dokrajčilo. Južina je danas dobro 'oprala' Dalmaciju.

Ako ste danas bili slabije volje ili vas je boljela glava, ne morate se niti pitati do čega je.

Sutra repriza, kažu iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Oblačno s kišom, u zapadnim područjima snijegom, posebno u gorju, a u Lici, središnjim predjelima i zapadnoj Slavoniji izgledna i kiša koja se smrzava u dodiru s podlogom.

Oborina će biti obilnije u Dalmaciji gdje može biti i pljuskova i grmljavine, lokalno i tuče. Vjetar na kopnu slab i ponegdje umjeren istočni i sjeveroistočni, u Podunavlju jugoistočni. Umjerena i jaka bura na sjevernom će dijelu Jadrana postupno slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak, dok će se jako jugo zadržati na krajnjem jugu.

Najniža temperatura zraka od -3 do 0, na Jadranu od 6 do 11, a najviša dnevna od 0 do 5 u unutrašnjosti te između 9 i 15 °C na obali i otocima.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na moru u prekidu su i sve katamaranske linije koje prometuju između Splita i srednjodalmatinskih otoka. doznaje se u od voditeljice Jadrolinijine agencije u Splitu Jelene Ivulić.

- Jak vjetar koji stvara valove  visine do tri metra uzrokovao je prekid svih katamaranskih linija,  a u prekidu je i trajektna linija Makarska-Sumartin", rekla je Jelena Ivulić, voditeljica Jadrolinijine agencije u Splitu.

Dodala je i kako će se u četvrtak na temelju meteoroloških podatka odlučiti o donijeti odluka u vezi  s brodskim linijama koje Split povezuju s otocima.

23. travanj 2024 06:20