StoryEditorOCM
Sport"CIRKUS STOLJEĆA"

Osam žena i 11 djece u borbi za Maradonino bogatstvo: počinje "otimačina" za čak 75 milijuna dolara!

Piše SN
1. prosinca 2020. - 18:50

Gotovo tjedan dana kasnije još se oplakuje smrt jednog od najvećih nogometaša, sportaša svih vremena. Odlazak Maradone šokirao je globus i danima se već analiziraju njegovi golovi, trofeji, a pojedini mediji istražuju i bogatstvo...

Julio Chiappetta, novinar Clarina, tako je napisao tekst o kojem se priča u Argentini:

"Sad kreće prava sapunica o Maradoni, rat njegovih nasljednika za njegovo bogatstvo!"

Oporuke, pretpostavlja se nema, i bit će jako zanimljivo. Maradona je dosta zaradio tijekom karijere, imao i doživotni ugovor s Pumom, bio je  ambasador PES-a, a EA Sportsu je ikona FIFA-e. 

Marca navodi da Maradona iza sebe ostavlja luksuzni hotel u Havani, tvornicu u Venezueli, pet nekretnina na elitnim lokacijama u Buenos Airesu. 

U Bjelorusiji, gdje je bio direktor Dinama iz Bresta, ostali su mu prsten s briljantima vrijedan 300 tisuća eura te vojno amfibijsko vozilo. U Dubaiju mu je ostao Rolls Royce Ghost vrijedan 300 tisuća eura, BMA osmica od 145 tisuća eura te brojni skupocjeni pokloni kojima su ga šeici obasipali dok je bio trener Al Wasla i Fujairaha...

Ukupna vrijednost - 75 milijuna dolara.

Tko će naslijediti? Petero Maradonine djece imat će prednost. Kćeri Dalma i Giannina, rođene u braku s Claudiom Villafane, jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga. Zatim sin Diego Junior, rođen u vezi s Cristinom Sinagrom, pa Jana iz veze s Valeriom Sabalain te Diego Fernando, rođen tijekom veze s Veronicom Ojedom. Drugi problem su šestero djece čije majke tvrde da im je Maradona otac, ali ih on nije priznavao, dakle ukupno njih - 11.

Dio imovine žele i njegova braća, ali i odvjetnik Matias Morla koji je vlasnik njegovih prava na brand u SAD-u i u Argentini.

"Pravi cirkus tek počinje", napisao je novinar i nije pogriješio.

18. travanj 2024 12:01