StoryEditorOCM
SportJESEN IZ SNOVA

Pridraga ima pravog Hajduka: nisu izgubili nijednu utakmicu i žale što nije odigran derbi sa Zadrom! Goran Burčul: Bilo bi fajta!

Piše Ivica Gjergja
1. prosinca 2020. - 19:45

Odlična momčad Hajduka iz Pridrage u seniorskom sastavu u Prvoj županijskoj ligi Zadar zasluženo nakon 13. odigranih kola je druga na ljestvici iz HNK Zadra. Oni su odigrali 11 kola od čega su „upisali“ devet pobjeda, dva poraza i niti jednu izgubljenu utakmicu. Na koncu su imali 27 bodova, što je svojevrstan raritet i za neke jače i veće klubove.

Imali su Pridražani impozantan niz od osam uzastopnih pobjeda s gol razlikom 17:1. Ne samo po ovim rezultatima nego i od ranije, za Hajduk se može reći da su izvrsna momčad, koju krasi zajedništvo i kemija koja ih drži i tjera naprijed. Svima je žao što je dva puta bio zakazan derbi Hajduka i Zadra koji se nije odigrao iz poznatih razloga.

Nakon što je dosta uspješno kormilom Hajduka „trimao“ trener Kristijan Tuta, ove polusezone uzeo ih je pod svoje prokušani trener Vlado Mandić. Sve je dobro postavio, svakom od igrača našao pravo mjesto, produbio vjeru u vlastite mogućnosti i snagu, „naoružao“ ih zajedništvom i rezultat je tu.

Dakako da su svi igrači koji su oblačili Hajdukov dres u jesenjoj polusezoni zaslužili čestitke za uspjeh, jedan se posebno ističe, a taj je najstariji, bez njega je napad kao „kava bez šlaga“: on je 45-godišnji Goran Daćo Burčul. Prvi je strijelac Kluba, njegovi golovi se ne čekaju, oni se rađaju i to brzo. Sam nam je onako u prolazu kazao:

-U divnoj sam sredini, „tuče“ nas zajedništvo i nadopunjavamo se, radimo zajednički, prava smo klapa, svi za jednog jedan za sve. Dosta sam klubova prošao, ali ovo u Hajduku je ono. Dokle ću ostati tu? Pa dok osjetim i u ovim godinama da mogu, bit ću s njima, jer se radujem svakom treningu i utakmici. Žao mi je što nismo odigrali derbi sa Zadrom, bilo bi vjerujte dobrog „fajta“, dakako uz našu pobjedu. Na proljeće ćemo siguran sam nastaviti tamo gdje smo stali, kazuje nam Burčul.

24. travanj 2024 02:25