StoryEditorOCM
TribinaPISMO IZ SALI

Danas je na misi prisustvovalo 30-ak vjernika. Zašto se jedne kažnjava za samovolju, a drugi imaju pravo ugrožavati ostale? Alo, Frka-Petešić, di si?!

Piše Zadarski.hr
29. studenog 2020. - 16:23

Don Tomislav Vlahović, kontroverzni župnik u Salima, od početka pandemije odbija se ponašati prema epidemiološkim mjerama, a svoje negatorske stavove prema opasnosti koronavirusa nameće i vjernicima. Danas smo o tome primili pismo jednog ogorčenog mještana Sali, prenosimo ga u cijelosti.

Poštovani,

usprkos odluci Nacionalnog stožera, zvona crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Salima su danas u 10:30, 11:00 i 11:30 kao i svake nedjelje, najavila početak liturgije i misnog slavlja te paljenja prve adventske svijeće.

30-ak uzornih vjernika katoličke crkve prisustvovalo je uz neizostavne članove misnom slavlju.

Dok se jedne kažnjava za samovolju drugi po Duhu svetome imaju za pravo ugrožavati svojim sebičnim postupcima ostale vjernike, koji po njihovom sudu i ne spadaju u kastu vjernika jer su prestrašeni besmislenim tlapnjama infektologa???

Ako ja danas nekome razbijem glavu radi njegovog idiotizma, zasigurnno će me revna vlast u najkraće mogućem roku privesti i pozvati na odgovornost, te kazniti u vrlo kratkom roku nekom od poznatih drakonskih kazni koje vrijede za obične ljude.

Tako je pravosuđe nedavno već napravilo sudski presedan te me u roku manjem od dva mjeseca kaznilo (automatski) na Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu preskačući prvostupanjski sud za vožnju bez vozačke (sjetimo se nekih koji su pijani ili drogirani uspokojili nesretnike koji su im se našli na cesti a još nisu kažnjeni ili pak odrađuju rad za opće dobro, prije bih rekao za opće zlo).

Za mene su i ovi posjednici prava za odlazak na misna slavlja, isto tako vozači bez odgovornosti, bez vozačke, pijani i drogirani.

Razlika je samo u stranačkoj pripadnosti, u nepoštivanju ljudskih osjećaja, patnje i želje za životom. Sebično ili nastrano?

Umjesto zajedničke želje i volje da prođemo što je moguće bolje nego što je, te zajedno svečano proslavimo Božje rođenje, ovako sumnjam da će itko prisustvovati crkvenom slavlju Božića.

Ima li itko u ovom jadnom mistu da ne misli samo na sebe i svoju guzicu, veličajući samovolju pojedinca i kršeći pri tom Božje zakone i one RH?

Na žalost i poslije Domovinskog rata smo svjedočili samovolji, prkosu, inatu i sebičnosti onih koji su miris baruta ćutili na daljinu a ne iz bliza.

Sve se ponavlja, a iživljavanje onih kojima nije mjesto u crkvi puni prve redove, sve iz puste pakosti i mržnje za koju ne mogu shvatiti odakle potječe.

Pevarili su bližnje, daljnje i sve ostale pri tom kiteći se kućerinama, voznim parkom, brodovima, restoranima i novcima za koje nitko nije pitao porijeklo.

Ti veliki katolici i vjernici pružaju potporu samovolji svećenika, kapelana i svima koji misle suprotno od njihovog vjerovanja.

Imaju love, kaznite ih pa neka bar beskućnici i oni koji ne mogu i nemaju osjete dar Božića.

By the way, čudi me kako naš prepametni mještanin predstojnik ureda premijera nema ništa za reći na ovu temu iako su mu roditelji na Salima.

24. travanj 2024 13:22