StoryEditorOCM
TribinaVELIKE KAZNE

Donosimo rezultate naše velike ankete: Čak 72 posto vas ne bi prijavilo susjede zbog organiziranja kućne zabave

Piše V.P.
2. prosinca 2020. - 23:23

U jučerašnjoj anketi smo vas pitali biste li prijavili susjeda zbog organiziranja kućne zabave, a evo kako ste odgovorili.

Čak 72 posto vas kliknulo je na odgovor: "Ne pada mi napamet, neka se ljudi zabavljaju". Deset posto vas ne zna što bi napravilo u ovoj situaciji, dok vas se 18 posto izjasnilo da smatrate kako je riječ o neprimjerenom ponašanju zbog čega biste prijavili susjeda.

Podsjetimo, ako organizirate privatno druženje za više od desetero ljudi, pa vam policija pokuca na vrata, pema zakonu koji se tek treba izglasati u Saboru, prijeti vam kazna do deset tisuća kuna.

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je kako policija nema namjeru "samoinicijativno okolo tražiti izvore privatnih događanja", te da očekuje od građana da prijavljuju kućne zabave u svom susjedstvu ako žele dobro sebi i drugima.

Pitanje je sad: imate li, dakle,građansku svijest kakvu od vas očekuje ministar Beroš ili ćete, ipak, začepiti uši u nastojanju da zadržite dobrosusjedske odnose? Odluka je isključivo na vama i vašoj - savjesti!

Anketu još možete ispuniti OVDJE

Pročitajte i tekst naše kolegice Ede Vujević o "prijavljivanju" zabava

22. travanj 2024 04:50