StoryEditorOCM

NANOYACHTBarka u kutiji! Predstavljamo maleni sklopivi čamac koji stane u prtljažnik automobila

Piše M. Š.
16. ožujka 2023. - 08:26

U duhu trenda praktičnost i mobilnost iznad svega, američka tvrtka Nanoyacht razvila je plovilo u kutiji koja stane u prtljažnik automobila. Riječ je o sklopivom čamcu iz tri dijela, od kojih najveći ima dimenzije 85 x 88 cm, a on ujedno služi i kao kutija u koju stanu ostala dva po sistemu jedan u drugi.

Sva tri dijela se vrlo jednostavno, ali vrlo čvrsto spoje pripadajućim vijcima s krilatim maticama i - barka je spremna za plovidbu. Dimenzije u spojenom stanju najmanjeg modela Nanoyacht-SND su 215 x 88 cm, a nosivost barke je do 300 kg, odnosno 3 do 4 osobe. Na krmu se može montirati penta do 20 KS i vaš čamac za điravanje ili ribolov je spreman za plovidbu. Nakon nje, čamac se rasklopi, stavi u prtljažnik i pravac kući.

Iz Nanoyachta poručuju da im je cilj upravo u tome da ploviti može svatko tko poželi, iako nema vez ili veći prostor za držanje barke na trajleru. Osim najmanjeg modela, imaju i veće, od 3, 4 i 6 metara, s tim da je najveći element, pakirajuća kutija, prilagođen veličinom prtljažnicima većih automobila - crossoverima, SUV vozilima i kombijima. Ovo simpatično plovilo može se kupiti preko internetskih trgovina, a cijena najmanjeg modela je 1900 dolara.

18. travanj 2024 22:45