StoryEditorOCM

UNIMARDaske čvrsto stoje, a prostor slobodan: predstavljamo praktične držače tvrtke Osculati

Piše Promo
23. studenog 2023. - 12:06

Daske za jedrenje, elektromotorne za fojlanje i SUP za veslanje postale su iznimno popularne, pa su danas dio dodatne opreme gotovo svakog iole većeg plovila na đitama. U trendu je aktivni odmor, a ne puko izležavanje na suncu uz povremeno kupanje, a spomenute su morske igračke vrlo zgodne za rekreaciju i adrenalinske avanture. No, problem zna biti pronalaženje pogodnoga mjesta za njihovo držanje tijekom plovidbe. Neki ih vuku za brodom, drugi podižu na pramac ili spojler, treći biraju modele na napuhivanje koji imaju vrlina i mana...

Poznata tvrtka Osculati tom je problemu doskočila domišljatim, praktičnim i jednostavnim rješenjem. Napravili su vrlo zgodan i čvrst držač spomenutih daski uz ogradu broda, s tim da je ulaganje i učvršćivanje daske za zabavu doista jednostavno. Daska se prvo na nož namjesti u ležište od čvrste inoks cijevi obložene gumenim materijalom da se spriječi grebanje i skakutanje, a potom se jakim praktičnim trakama, čija se dužina može regulirati, obuhvati i zaključa u svome ležištu.

Same nosače moguće je montirati izravno na ogradu, na način da ostanu s njezine vanjske strane, pa učvršćena daska uopće ne smeta na plovilu, što je važna okolnost. Ovaj praktični držač za SUP i druge daske riječka tvrtka Unimar prodaje u svojim trgovinama i webshopu za 288,90 eura. M.Š.

28. travanj 2024 04:54