StoryEditorOCM

TORDEN MARINEGumb pritisneš i kabel namotaš: sustavi Glendinning Cablemaster čuvaju leđa i živce

Piše Promo
9. studenog 2023. - 10:21

Svi znaju kako priključenje broda kabelom na obalnu struju od 220 volti zna biti gnjavaža zbog odmatanja i namatanja kabela koji se uz to stalno uvrće. No postoji sustav koji tu operaciju drastično olakšava, a ujedno pojednostavljuje spremanje kabela.

Riječ je o namatalicama za kabele poznate tvrtke Glendinning Cablemaster, čija CM serija sa snažnim produžetkom za uvlačenje i njihovo spremanje ispod palube omogućuje da se taj posao brzo, lako i uredno obavi. Pritom u radu mehanizma nema ograničenja za dužinu kabela, pa ona ovisi jedino o kapacitetu spremišta koje bi inače ostalo neiskorišteno. Robusna brodska konstrukcija i snažni pogonski motori (12 ili 24 V DC) osiguravaju pouzdan rad cijeloga sustava, a dostupni su modeli za rukovanje kabelom do 250 ampera (ili više).

Umjesto nošenja kabela i njegova namotavanja i odmotavanja, s Glendinning Cablemasterom dovoljno je pritisnuti gumb da ga produžite ili uvučete natrag u spremište. Sustav je dizajniran u SAD-u i postao je široko prihvaćen od velikih proizvođača plovila diljem svijeta. Ove napredne sustave kod nas prodaje tvrtka Torden Marine iz Svete Nedjelje, koja u ponudi ima modele CM4, CM7, CM8 i CM9. Cijene im kreću od 1665 eura plus PDV pa naviše. M. Š.

image

Glendinning Cablemaster

28. travanj 2024 22:05