StoryEditorOCM

BAUHAUSKod pada u more zlata vrijedi: predstavljamo signalnu svijetleću plutaču tvrtke Talamex

Piše Promo
26. srpnja 2024. - 10:44

Ljetne se đite cijelu godinu očekuju s velikim nestrpljenjem, jer se gušti plovidbe od otoka do otoka i od vale do vale teško mogu usporediti s drugim tipovima ljetnog odmora na moru. Naravno, pod uvjetom da spadate u kategoriju onih koji život na moru i takvu aktivnost strastveno vole.

No, koliko vam god bilo dobar drug, more ponekad zna postati i zao gospodar. Osobito za naglih i opasnih ljetnih nevera. Ako vas takav udar zadesi na moru, situacija zna postati i opasna, pa je uvijek pametno još na kopnu odraditi sve sigurnosne pripreme za takve situacije. Jedna od njih je kupnja svjetleće signalne plutače, koja ponekad može značiti razliku između života i smrti.

Ona se obično vezuje uz spasilačku potkovu i zajedno s njom dobacuje u more prema osobi koju treba spasiti. Nakon što se svjetiljka uspravi u vodi, automatski se uključuje. Na taj način osoba koja se spašava, čak i po vrlo lošim uvjetima na moru, može lakše biti praćena, pronađena i izvučena na sigurno.

Na nautičkim odjelima prodajnih centara Bauhaus i putem njihova webshopa moguće je kupiti takvu signalnu svjetleću plutaču marke Talamex za samo 19,90 eura, što je doista niska cijena za značajan stupanj sigurnosti. M.Š.

08. rujan 2024 01:36