StoryEditorOCM

VETUSPlastični stent blokira lopove: predstavljamo Fuel Safe, mali čuvar goriva na brodu

Piše M. Š.
25. ožujka 2023. - 10:06

Cijene goriva sve su veće, pa je sve više i dugoprstića koji tu okolnost koriste za krađu goriva i njegovu preprodaju. U tom su smislu i plovila zanimljiva meta jer mahom imaju tankove za gorivo većeg obujma, pa se kradljivcima noćne akcije isplate.

Srećom, postoji dosta jednostavan način da ih se onemogući ako takvu krađu pokušaju na vašem plovilu. Riječ je o patentiranoj plastičnoj spravici tvrtke Vetus nazvanoj Fuel Safe, koja će onemogućiti umetanje crijeva za ispumpavanje goriva u tank broda.

Izgledom podsjeća na stent s raširenim krajevima i suženjem u sredini s izdignutim šiljkom. Dovoljno je otvoriti čep spremnika goriva, umetnuti tu spravicu u fleksibilno crijevo koje spaja dno čepa i čvrstu ulaznu cijev u tank i potisnuti je dvadesetak centimetara prema dolje prikladnim tubusom napravljenim od čvršćeg papira.

Dođe li do pokušaja guranja crijeva za krađu goriva u tank, ono će gurnuti ugrađeni stent do spoja s ulaznom cijevi spremnika goriva, gdje će stisnuto proširenje čvrsto zapeti. Kradljivac neće dalje moći utisnuti crijevo za ispumpavanje i morat će odustati.

Fuel Safe prikladan je za spojna crijeva promjera 38 do 51 mm, kakva se mahom koriste, a potpuno je otporan na benzin i dizelsko gorivo. Ovu korisnu spravicu možete kupiti u poznatoj internetskoj trgovini svb24.com po cijeni od 22,01 eura. 

19. travanj 2024 04:11